„În vremea aceea a ales Domnul alți șaptezeci (și doi) de ucenici și i-a trimis câte doi, înaintea feței Sale, în fiecare cetate și loc unde Însuși avea să vină. Și zicea către ei: Secerișul este
Evenimente dedicate copiilor și tinerilor
Luni, 7 decembrie 2015, a avut loc în Paraclisul „Sfânta Maria” de la demisolul bisericii Parohiei Timişoara Iosefin conferinţa cu tema „Dependenţa de calculator la copii şi adolescenţi - un real pericol~, susținută de dr. Laura Nussbaum, medic primar psihiatrie pediatrică. Conferința a fost urmată de vernisarea a două expoziții de icoane și constume tradiționale.
Conferința a adus în atenția celor prezenți, preoți și părinți, elevi și adolescenți, problema dependenței de calculator, un real pericol la care sunt expuși copiii de azi. Dr. Laura Nussbaum, medic primar psihiatrie pediatrică și şef secţie Clinica de Psihiatrie Copii şi Adolescenţi, psihoterapeut terapie sistemică, de familie, a accentuat importanța implicării familiei într-o educație sănătoasă și armonioasă în care părinții decid timpul pe care un copil are voie să l petreacă în fața calculatorului.
Evenimente cu scop caritabil
Conferinţa a fost urmată de o expoziţie cu vânzare, organizată în premieră de fundația „Preot Ioan Olariu” din Timișoara, care a cuprins costume populare / tradiţionale pentru copii, perne decorative împodobite cu dantele croşetate de mamele si bunicile noastre, şorţuri de bucătărie etc., toate lucrate în micul atelier de croitorie al fundaţiei.
Scopul acestei expoziții a fost strângerea de fonduri, necesare pentru acordarea de burse lunare unor copii şi tineri foarte buni la învăţătură, cu viaţă morală aleasă şi care provin din familii cu probleme materiale. De asemenea a fost vernisată și expoziția de icoane realizată de copii din cercul de pictură al parohiei coordonați de profesoara Adela Pop, cu ocazia Sfintelor Sărbători ale Naşterii Domnului. „Este vorba de o dublă manifestare ce are în atenție copiii și tinerii parohiei noastre. Pe de o parte, o conferință consacrată pericolului pe care îl reprezintă dependența de calculator, susținută de un cadru universitar de specialitate, medic psihiatru, care a avertizat asupra consecințelor negative pe timp îndelungat asupra sănătății, iar pe de altă parte, două expoziții pregătite de copiii parohiei noastre. O expoziție de icoane realizate în cadrul atelierului de pictură coordonat de profesoara Adela Pop și o expoziție de costume tradiționale românești, pentru nou-născuți, pentru copii, tineri și tinere, precum și alte obiecte lucrate toate în micul atelier de croitorie înființat în cadrul fundației parohiale «Preot Ioan Olariu». Expozițiile sunt cu vânzare și au scop atragerea copiilor, a tinerilor și părinților spre tot ceea ce este frumos și reprezentativ pentru credința și cultura românească. Totodată, pe această cale urmărim și colectarea de fonduri pentru susținerea activităților caritative ale parohiei și ale fundației noastre, îndreptate spre familiile cu situații materiale și sociale speciale, în mod deosebit familiile cu mulți copii și vârstnicii fără aparținători”, a menționat pr. paroh Ionel Popescu, vicar eparhial.Organizatorii evenimentului au fost Parohia Ortodoxă Română Timişoara Iosefin și fundaţia „Preot Ioan Olariu” Timişoara.