„În vremea aceea, fiind întrebat Iisus de farisei când va veni Împărăția lui Dumnezeu, El le-a răspuns și a zis: Împărăția lui Dumnezeu nu va veni în chip văzut.
Expoziție de icoane bizantine la Timişoara
Sâmbătă, 24 martie, a avut loc vernisajului expoziției de icoane bizantine și pe sticlă „Lumina Florilor de Paști” la Muzeul Catedralei Mitropolitane din Timișoara. Evenimentul a fost organizat de Arhiepiscopia Timișoarei, Școala Gimnazială „Sfântul Antim Ivireanul”, alături de Primăria Municipiului Timișoara și Atelierul de pictură bizantină „Buna Vestire”. Expoziția reunește peste 150 de icoane și poate fi vizitată până pe 24 aprilie 2018.
Frumusețea acestei expoziții este faptul că sunt promovate atât icoane realizate pe parcursul unui an de zile de către elevii școlii și grădiniței ortodoxe, ai Atelierului de pictură, ai școlilor partenere, cât și cele 45 de icoane pe sticlă premiate în cadrul Atelierului- concurs „Icoana, poartă spre Rai”, organizat de școala ortodoxă la sfârșitul lunii ianuarie 2018, la care au participat 198 de elevi de la 24 de școli din județul Timiș.
Acestei expoziții, care a ajuns la cea de-a patra ediție, i s-au alăturat Liceul „W. Shakespeare”, Liceul Teoretic „N. Lenau”, Liceul Teoretic Gătaia, respectiv Școala Gimnazială Birda și Sânandrei.
Programul evenimentului a cuprins câteva momente artistice deosebite susținute de elevii clasei a III-a a Școlii Gimnaziale „Sfântul Antim Ivireanul” sub îndrumarea doamnei profesoare Mariana Mera, de poetul Sandu Chiu, de doamna prof. de canto Marinela Chircă de la CNA „Ion Vidu” și de un grup coral al ASCOR Timișoara. La final, părintele Zaharia le-a mulțumit doamnei Eva Sarga, iconar coordonator al atelierului de iconografie al școlii ortodoxe, și doamnei Minerva Cîmpean, coordonator al Atelierului de pictură bizantină „Buna Vestire”, pentru dragostea și îndrumarea tinerilor iconari de la cele două ateliere de iconografie. Copiii au primit din partea Primăriei Municipiului Timișoara, prin doamna Codruța Măgurean, pachețele cu dulciuri, în semn de apreciere a muncii lor.
Sufletul acestei expoziții este maica Nicoleta, muzeograf al Muzeului Catedralei Mitropolitane, care a împărtășit gândul frumos ca tinerii iconari să se închine cu evlavie icoanei din sufletul părinților și dascălilor lor, icoanei din sufletul lor și icoanei țării în care s-au născut.