„În vremea aceea a ales Domnul alți șaptezeci (și doi) de ucenici și i-a trimis câte doi, înaintea feței Sale, în fiecare cetate și loc unde Însuși avea să vină. Și zicea către ei: Secerișul este
Expoziție de icoane și pictură la Reșița, Caraș-Severin
Expoziția de icoane și pictură intitulată „Chipul lui Dumnezeu, Chipul Omului”, a avut loc la Reșița, luni, 18 martie, în continuarea Duminicii Ortodoxiei, la Liceul de Arte „Sabin Păuța”, Galeria Lyceum, Sala Lira. Au fost vernisate lucrări ale elevilor Liceului de Arte din Reșița și ale studenților Facultății de Teologie Ortodoxă, secția Artă Sacră din Cluj Napoca.
„Expoziția de astăzi este ca o continuare a sărbătorii de ieri și s-a legat foarte frumos cu aceasta, întrucât așa cum spunea pastorala Sfântului Sinod la Duminica Ortodoxiei, nu putem rămâne captivi videocrației și nu putem rămâne captivi ai imaginii fără să lucrăm mai mult și fără să adâncim mai mult taina chipului, iar ceea ce s-a întâmplat astăzi aici a fost o adâncire a tainei chipului”, a subliniat arhimandritul Casian Rușeț, consilier cultural al Episcopiei Caransebeșului. Părintele consilier a mai spus că „Episcopia Caransebeșului sprijină astfel de activități și încurajează pe tinerii de la Liceul de Arte «Sabin Păuța» din Reșița să-și urmeze vocația artistică, iar prin urmare a acestei vocații artistice să adauge dragostea și aplecarea pentru arta sacră, pentru icoană”. Coordonatori ai artiștilor au fost: lect. univ. dr. Alin Trifa, prof. Flavius Brie, prof. Vasile Mandici, prof. Adrian Garoiu, prof. Marian Truțulescu și prof. Gabriel Scuratoschi. După vernisarea exponatelor au urmat câteva prelegeri și un mic recital la pian, susținut de prof. Remus Hosz. La acest eveniment au participat preoți din municipiul Reșița, cadre didactice, elevi și studenți, precum și oameni interesați de arta sacră.