În vremea aceea a intrat Iisus într-un sat, iar o femeie cu numele Marta L-a primit în casa ei. Şi ea avea o soră ce se numea Maria, care, aşezându-se la picioarele Domnului, asculta cuvintele Lui. Iar Marta se
Festival coral la Muzeul Satului Bănățean
Zilele trecute a avut loc cea de-a 13-a ediție a Festivalului coral „Cântecele Învierii și Înălțării Domnului”, ce s-a desfășurat la Muzeul Satului Bănățean din Timișoara. Evenimentul, desfășurat cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Ioan, Mitropolitul Banatului, se înscrie în seria de activități pe care Arhiepiscopia Timișoarei le desfășoară în cadrul Anului omagial al educației religioase a tineretului creștin ortodox.
Întâlnirea a debutat cu Sfânta Liturghie oficiată de către părinții Aurel Filip și Alin Scridon, preoți slujitori ai bisericii cu hramul „Nașterea Maicii Domnului” a Parohiei Timișoara - Pădurea Verde. Răspunsurile liturgice au fost date de Corul „Învierea” al parohiei din Foeni, dirijat de părintele Nicolae Strizu.
La eveniment au participat patru coruri de la parohiile din eparhie, care au intonat cântece specifice acestor două mari sărbători creștine în fața unui auditoriu alcătuit din enoriași ai parohiei și alți credincioși timișoreni.
„Muzeul Satului Bănățean se dorește a fi și o cale pentru pașii pelerinului, întrucât biserica din incinta muzeului, cel mai important obiectiv, este și biserică parohială”, a precizat Dan Radosav, directorul Muzeului Satului Bănățean din Timișoara.
Din partea Centrului eparhial din Timișoara a fost prezent părintele Zaharia Pereș, consilier eparhial, care a transmis binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Mitropolit Ioan. „Majoritatea formațiilor participante au purtat însemne ale neamului românesc: tricolorul sau costumul național. Toate acestea ne arată că în satul românesc există dragoste față de biserică și față de poporul român”, a precizat părintele consilier Zaharia Pereș.
La Festivalul „Cântecele Învierii și Înălțării Domnului” au participat corurile: „Doina Banatului” al Parohiei Timișoara - Iosefin, dirijat de prof. Nicolae Șincari; Corul „Învierea” al Parohiei Foeni, condus de pr. Nicolae Strizu; Corul „Sfântul Mare Mucenic Dimitrie” din Parohia Dudeștii Noi, condus de dirijorul Safta Aurel, și Corala „Giroceana” a parohiei din Giroc, dirijată de prof. Mircea Sturza. Organizatorii evenimentului sunt Mitropolia Banatului, Centrul de Cultură și Artă al județului Timiș, Parohia Timișoara - Pădurea Verde și Muzeul Satului Bănățean.