„În vremea aceea, fiind întrebat Iisus de farisei când va veni Împărăția lui Dumnezeu, El le-a răspuns și a zis: Împărăția lui Dumnezeu nu va veni în chip văzut.
Festival tradițional folcloric și patriotic în Caransebeș
Tradiția muzicală a Banatului este renumită și apreciată în egală măsură de către etnografi și muzicologi care au recunoscut, de fiecare dată, aportul consistent al muzicii bănățene la culturalizarea neamului și la menținerea vie a spiritului românesc într-un spațiu ostil de dinaintea realizării Marii Uniri de la 1918. Manifestările cultural-muzicale din spațiul vestic al țării noastre au avut un ecou puternic în conștiința locală, făcând inimile să vibreze, ca prin minune, într-un singur ritm, ce avea în structura sa bătăile inimii unui popor care își dorea din adâncul sufletului unitatea de neam și de credință într-un sigur stat: România.
În acest areal cultural s-a desfășurat și Festivalul muzical-folcloric „În Banat la mine acasă”, organizat de Asociația culturală „Junii Gugulani” din Caransebeș, la inițiativa președintelui acestei instituții, Adrian Jurchescu, care a reușit să ofere publicului reprezentația a peste 100 de artiști populari, dansatori și oratori.
Evenimentul a avut loc în ziua de 21 iunie 2018 pe scena sălii de spectacole a Casei de Cultură „George Suru” din municipiul Caransebeș.
Cu binecuvântarea Preasfințitului Lucian, Episcopul Caransebeșului, corul mixt al Catedralei Episcopale a onorat invitația organizatorilor acestui eveniment, susținând un recital de cântece patriotice și folclorice, oferindu-le astfel ascultătorilor creații muzicale ce susțin ideea de unitate de credință și de neam în Anul Centenarului românesc.
Corul Catedralei Episcopale „Învierea Domnului și Sfântul Proroc Ilie Tesviteanul” din Caransebeș își desfășoară activitatea în edificiul religios amintit, participând activ la viața duhovnicească a Bisericii Ortodoxe, dând răspunsurile liturgice la Sfânta Liturghie, iar pe lângă această misiune, corul participă activ și la manifestările culturale din cetatea Caransebeșului, promovând valorile spirituale-ortodoxe și naționale.