„În vremea aceea, mergând Iisus pe cale, a zis cineva către El: Te voi însoți oriunde Te vei duce. Și i-a zis Iisus: Vulpile au vizuini și păsările cerului cuiburi; dar Fiul Omului nu are unde să-Și plece
Festivalul-concurs „Lumină lină”, la Parohia Timișoara-Dacia
În Arhiepiscopia Timișoarei a avut loc, zilele trecute, cea de-a 13-a ediție a Festivalului-concurs internațional de creație literar-artistică și educativ-științifică religioasă intitulat „Lumină lină”. Evenimentul a fost organizat la Parohia Timișoara-Dacia, dedicată memoriei omului de cultură Aurel Turcuș. Evenimentul a debutat printr-un ceremonial specific, urmat de cuvântul de salut din partea celor care au susținut și au organizat întâlnirea, prezentarea oaspeților și decernarea premiilor concursului de creație literar-artistică și educativ-științifică religioasă. Responsabilii de proiect au fost prof. Otilia Breban și prof. Tiberiu Ciobanu, directorul Liceului Teoretic „Vlad Țepeș” din Timișoara.
La întâlnire a fost prezent părintele Zaharia Pereș, consilier eparhial, care a transmis celor prezenți binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Ioan, Mitropolitul Banatului, gândurile de bine și de apreciere pentru organizarea unui eveniment cultural și educativ-științific în cadrul unei parohii. Gazda evenimentului a fost părintele Ioan Bude, protopop în cadrul Protopopiatului Timișoara I și parohul Bisericii „Pogorârea Sfântului Duh” a Parohiei Timișoara Dacia.
„Scopul acestui eveniment este acela de a antrena toate categoriile de vârstă, elevi, iubitori de cultură, forțe creative, și de a valorifica potențialul uman și sufletesc prin jertfă și Cruce. Lumina lină este lumina în care odrăslește și ia ființă, în inimile și cugetele ostenitorilor condeiului, gândul care se transpune în fapt. Și în acest an dedicația specială a fost sub genericul neuitatului om de cultură, poet, prozator, istoric și etnograf Aurel Turcuș. S-au dat foarte multe premii, ceea ce arată că acest festival a fost eficient și prolific”, a precizat părintele Ioan Bude, parohul bisericii.
Festivalul a fost organizat de Arhiepiscopia Timișoarei, Parohia Timișoara-Dacia, Liceul Teoretic „Vlad Țepeș”, Universitatea „Ioan Slavici” Timișoara, Inspectoratul Școlar Județean Timiș, dar și fundații și asociații culturale bănățene.