„În vremea aceea a ales Domnul alți șaptezeci (și doi) de ucenici și i-a trimis câte doi, înaintea feței Sale, în fiecare cetate și loc unde Însuși avea să vină. Și zicea către ei: Secerișul este
Festivalul coral „Cântecele Învierii”
În Duminica a patra după Învierea Domnului, Parohia Timișoara-Mehala și Corul „Armonia” al parohiei au marcat împlinirea a 130 de ani de existență. Cu acest prilej, în biserica cu hramul „Înălțarea Domnului” a fost săvârșită Sfânta Liturghie de către un sobor de preoți. La Liturghie, după o frumoasă și veche tradiție a corurilor din Zona Banatului, a fost binecuvântat noul steag al corului sărbătorit.
După Dumnezeiasca Liturghie, biserica parohiei a găzduit cea de-a XVIII-a ediție a Festivalului coral „Cântecele Învierii”. În cadrul festivalului, șase formații corale au susținut recitaluri specifice perioadei pascale: Corul „Osana” al Ligii Tinerilor Creștin Ortodocși Români – Lugoj, Corul „Sf. M. Mc. Gheorghe” al Parohiei Ghiroda Veche, Corul „Filocalia” al Colegiului Național Coriolan Brediceanu – Lugoj, Corul „Apostolia” al Parohiei Timișoara Viile Fabric, Corul Bărbătesc al Parohiei Giroc și Corul „Armonia” al Parohiei Timișoara-Mehala.
Moderatorul acestui eveniment muzical și spiritual a fost părintele Zaharia Pereș, consilier cultural al Arhiepiscopiei Timișoarei, care, în debutul manifestării, a menționat: „Toate edițiile festivalului au arătat că aici, în Banat, activitatea corală este vie și dinamică. Nădăjduim ca ea va continua, arătând că rădăcinile existente în zona Lugojului, la marele compozitor Ion Vidu, la Chizătău, primul cor din părțile Banatului, sunt încă puternice”.
La această manifestare corală au participat clerici de la Centrul eparhial, preoți și mulți tineri și credincioși timișoreni. Toate corurile participante au primit din partea organizatorilor, în semn de încurajare și apreciere, diplome și daruri. Ediția din acest an al Festivalului coral „Cântecele Învierii” a fost organizată de Arhiepiscopia Timișoarei și Parohia Timișoara-Mehala.