„În vremea aceea, fiind întrebat Iisus de farisei când va veni Împărăția lui Dumnezeu, El le-a răspuns și a zis: Împărăția lui Dumnezeu nu va veni în chip văzut.
Festivități de încheiere a anului școlar în Arhiepiscopia Aradului
În dimineața zilei de 15 iunie a avut loc ceremonia de încheiere a anului școlar 2017-2018 la Seminarul Teologic Ortodox din Arad. În prezența IPS Părinte Timotei, Arhiepiscopul Aradului, a domnului subprefect Vasilică Damian, delegat al doamnei prefect Florentina Horgea, a întregului corp profesoral și a părinților prezenți, părintele profesor Pompiliu Gavra, directorul Seminarului Teologic Arad, a deschis festivitatea prin cuvântul de slavă către Dumnezeu și de mulțumire adresat tuturor participanților la procesul educațional pentru reușitele din acest școlar.
În continuare, a avut loc premierea elevilor cu cele mai bune rezultate la învățătură, efectuată de fiecare diriginte în parte, după cum urmează: pr. prof. Codin Șimonca-Oprița (clasa a IX-a), prof. Irina-Elena Ancuța (clasa a X-a), pr. prof. Dacian-Emilian Nan (clasa a XI-a) și prof. dr. Florica Faur (clasa a XII-a). Elevii merituoși au primit premii constând în diplome și cărți, astfel fiindu-le răsplătite efortul și perseverența din anul școlar încheiat. Alături de aceștia au fost răsplătiți cu diplome speciale și elevii care s-au remarcat cu rezultate notabile în alte activități, proiecte și concursuri școlare. Au urmat cuvântările profesorilor, încununate de mesajul de încheiere al Înaltpreasfințitului Părinte Timotei, care a subliniat rolul deosebit de important al elevilor, acela de a răspunde în permanență chemării dumnezeiești cu inimă curată, indiferent de contextul în care activează. Totodată, ierarhul arădean a urat tuturor elevilor, profesorilor și părinților o vacanță liniștită. Festivitatea s-a încheiat prin rugăciunea „Cuvine-se cu adevărat”, urmată de poza de final și felicitările de rigoare.
Și la școala din localitatea Cintei s-au derulat mai multe evenimente festive legate de încheierea anului școlar 2017-2018. Ca întotdeauna și în acest an Biserica a fost prezentă la aceste festivități. Părintele paroh dr. Nicu Breda în cuvântul rostit a apreciat activitatea didactică a învățătoarei Cristina Milaș, îndemnând elevii ca pe mai departe să aducă rezultate pozitive propășind în cultură și spiritualitate. De asemenea, a îndemnat părinții să fie implicați în formarea intelectuală și morală a copiilor lor. În contextul Anului Centenar părintele paroh a oferit micilor absolvenți Diploma „Centenarul Marii Uniri (1918-2018)” pentru a marca Anul omagial al unității de credință și de neam.
(Prof. Marius Lăscoiu-Martin, Mircea Breda)