„Zis-a Domnul: Nu judecați și nu veți fi judecați; nu osândiți și nu veți fi osândiți; iertați și veți fi iertați; dați și vi se va da; turna-vor în sânul vostru o măsură bună, îndesată,
Hramul bisericii ucrainene din Timișoara
Comunitatea ucraineană din Timişoara a cinstit-o duminică, 1 septembrie, pe Maica Domnului, ocrotitoarea Parohiei Ortodoxe ucrainene din urbea de pe Bega. La Sfânta Liturghie au participat 14 clerici ortodocși, ucraineni, români și sârbi. Sfânta Liturghie a fost oficiată în altarul de vară din curtea bisericii de pr. Nicolae Lauruc, consilier al Vicariatului Ortodox ucrainean, de Ilie Albiciuc, protopopul ortodox ucrainean de Lugoj, de Cristian Popovici, parohul bisericii și de alți preoți și diaconi invitați. La acest hram a fost sfințită Crucea ce va fi așezată în Sfântul Altar al noii biserici parohiale. La hramul comunității ucrainene din Timișoara au participat atât credincioși ucrianeni, cât și credincioși români și sârbi, care s-au rugat împreună Maicii Domnului, ocrotitoarea sfântului locaș.
„Biserica cu hramul <Adormirea Maicii Domnului> a parohiei ucrainene din Timișoara face parte dintr-un complex ce cuprinde Casa de cultură ucraineană și o grădiniță. Ne bucurăm că anul acesta au participat la hramul bisericii noastre numeroși credincioși de diferite etnii, ceea ce ne arată că Maica Domnului este cea care ne-a unit în rugăciune ne toți”, a spus pr. Cristian Popovici, parohul bisericii ucrainene din Timișoara.
Parohia Ortodoxă Ucraineană „Adormirea Maicii Domnului” din Timişoara a fost înfiinţată în 10 decembrie 2001 şi numără în prezent peste 100 de familii. Începând din toamna anului 2005, credincioşii ucraineni participă la slujbele religioase oficiate de parohul Cristian Popovici într-o biserică de lemn, ridicată cu binecuvântarea şi purtarea de grijă a vrednicului de pomenire Mitropolit Nicolae Corneanu, pe strada Mareșal Alexandru Averescu (fosta Lidia) nr. 3c din Timişoara.
Credincioşii ucraineni din Timişoara aparţin de Vicariatul Ortodox Ucrainean din România, care are menirea de a coordona viaţa spirituală a credincioşilor ucraineni din România, fiind organizat cu binecuvântarea şi cu aprobarea Sfântului Sinod, din anul 1990, iar din punct de vedere canonic, fiind sub directa ascultare a Preafericitului Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române.