„În vremea aceea a ales Domnul alți șaptezeci (și doi) de ucenici și i-a trimis câte doi, înaintea feței Sale, în fiecare cetate și loc unde Însuși avea să vină. Și zicea către ei: Secerișul este
Hramul Schitului Tămand
În ziua de 2 iulie, când Biserica noastră prăznuieşte Aşezarea veşmântului Născătoarei de Dumnezeu în Biserica Vlaherne şi pe Sfântul Voievod Ştefan cel Mare, aşezământul monahal din Tămand, Protopopiatul Ineu, îşi sărbătoreşte hramul. Cu acest prilej, continuând o tradiţie deja îndătinată, Înaltpreasfinţitul Părinte Timotei, Arhiepiscopul Aradului, a fost prezent în mijlocul obştii monahale de maici, al preoţilor şi credincioşilor din părţile Ineului.
Chiriarhul arădean a fost întâmpinat de părintele Adrian Zaha, protopopul Ineului, de părintele Ciprian Tripa, duhovnicul schitului, de maica stareță Serafima Ciorba și de un numeros sobor de preoți.
Înaltpreasfințitul Părinte Timotei Sa a săvârșit Sfânta Liturghie arhierească, înconjurat de un sobor de 23 de preoţi, în prezența autorităților locale și a numeroşi credincioși. La sfânta slujbă au participat monahi și monahii de la Mănăstirea Feredeu și Schitul „Cuvioasa Parascheva” din satul Bodrogul Vechi.
În cuvântul de învăţătură adresat celor prezenţi, chiriarhul a vorbit despre „Înveșmântare aleasă” (cf. Evr. 9; Luca 11) a Bisericii, prin Veșmântul Maicii Domnului, Ea fiind cea care a adus în lume pe Fiul lui Dumnezeu, devenind și Maică a Bisericii, Trupul tainic al Domnului, aici făcându-se trimitere la prefigurările templului Vechiului Testament, ca simboluri ale virtuților Sfintei Fecioare, pilde și folositoare credincioșilor, asigurând comuniunea lor în unitatea creștină. Exemple ale celor care s-au străduit a dodândi aceste daruri sunt sfinții, dintre cei români se pomenește în aceeași zi Ștefan cel Mare, Voievodul Moldovei, a amintit Înaltpreasfinția Sa.
Monahia Serafima, stareţa schitului, a oferit tuturor celor prezenţi o agapă creştinească în cinstea hramului. După aceasta, Înaltpreasfințitul Părinte Timotei a vizitat șantierul de renovare a clădirii pentru viitorul cămin social de bătrâni și a dat indicațiile cuvenite.
Schitul Tămand a fost înfiinţat în anul 2009, cu binecuvântarea şi prin purtarea de grijă a Înaltpreasfinţitului Părinte Arhiepiscop Timotei, pe terenul primit de către Arhiepiscopia Aradului din partea Consiliului Judeţean Arad, în urma desfiinţării Spitalului social de bătrâni, care a funcţionat aici. Încă din anul 2003, în cadrul programului eparhial de acordare a asistenţei sociale în spitale, a fost edificată aici o biserică de lemn în stil maramureşean, deservită de preoţii din împrejurimi. După înfiinţarea schitului, în incintă au fost amenajate chilii şi alte clădiri anexe.