„În vremea aceea, mergând Iisus pe cale, a zis cineva către El: Te voi însoți oriunde Te vei duce. Și i-a zis Iisus: Vulpile au vizuini și păsările cerului cuiburi; dar Fiul Omului nu are unde să-Și plece
Înfățișare nouă a Școlii „Sfântul Antim Ivireanul”
Anul școlar 2015-2016 aduce vești bune pentru elevii și profesorii Școlii „Sfântul Antim Ivireanul” din Timișoara. Noi săli de clasă, laboratoare de științe și informatică, o bibliotecă și o capelă au fost amenajate vara aceasta la nivelul 2 al clădirii ce găzduiește cele două instituții de învățământ ocrotite de Arhiepiscopia Timișoarei și Asociația Prologos: Școala „Sfântul Antim Ivireanul” și Grădinița „Troița”.
În această perioadă are loc finalizarea lucrărilor de renovare și dotare cu mobilier și aparatură de ultimă generație a celui de-al doilea etaj al clădirii școlii și al grădiniței din bdul Liviu Rebreanu nr.35. Potrivit diac. ing. Timotei Anișorac, consilier eparhial la Sectorul patrimoniu și construcții bisericești, reabilitarea intreprinsă a avut în vedere o serie de lucrări precum înlocuirea parchetului, refacerea integrală a instalației electrice, extinderea și refuncționalizarea instalației termice și refacerea grupurilor sanitare. De asemenea, a fost amenajată o capelă pentru elevi și profesori, unde preotul școlii va oficia sfintele slujbe cu prilejul sărbătorilor.
Condiții foarte bune de educație pentru elevi
Începând cu anul școlar 2014-2015, Școala „Sfântul Antim Ivireanul” și Grădinița „Troița” funcționează într-o nouă locație, în clădirea fostei școli generale nr. 9 din Timișoara, pusă la dispoziție de Consiliul Local al Primăriei Municipiului Timișoara, reabilitarea clădirii fiind realizată de Arhiepiscopia Timișoarei și Asociația „Prologos”. Dacă în primul an au fost amenajate doar parterul și primul etaj, anul acesta, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Mitropolit Ioan, a fost reogranizat și amenajat cel de-al doilea etaj al clădirii pentru a răspunde cerințelor și nevoilor numărului tot mai mare de elevi înscriși la prima școală ortodoxă din județul Timiș. „Anul trecut ne-am mutat în școală nouă, pe bulevardul Liviu Rebreanu, numărul 35, am pornit cursurile ciclului gimnazial, alături de cel primar, deja format, ne-am așezat împreună cu Grădinița «Troița», care ocupă parterul clădirii, pepiniera noastră de copii crescuți în spiritul valorilor ortodoxe, și am amenajat clasele de la primul etaj al clădirii. Având în vedere faptul că suntem în creștere, a fost nevoie ca în această vacanță să valorificăm și etajul al II-lea al clădirii, unde fondatorii școlii au reamenajat sălile de clasă, împlinindu-ne visul de a avea un paraclis, într-o sală mai spațioasă, dar nu am lăsat la o parte nevoile disciplinelor de studiu și am gândit un laborator de științe, o bibliotecă veselă unde vom derula proiectele noastre culturale, un laborator de infomatică și săli de odihnă, în care, elevii se vor putea relaxa pe paturi, după masa de prânz, înainte de a-și face temele și de a participa la cluburile de după-amiază, toate dotate și utilate cu mobilier și bază logistică de ultimă generație”, a declarat prof. Adela Panait, directorul Școlii „Sfântul Antim Ivireanul”.
Un climat bazat pe iubire, grijă față de copii și devotament
În ce privește programul de studiu al unitatii de învățământ, acesta respectă întocmai programa școlară aprobată de Ministerul Educației și Cercetării, completând-o cu activități educative cu specific creștin-ortodox. În acelasi timp, școala oferă posibilitatea înscrierii copiilor la programul „Școală după școală” atât pe parcursul anului școlar, cât și în perioada vacanțelor. Un aspect important urmărit de conducerea instituției este consolidarea legăturii dintre școală și familie, pentru a oferi împreună copiilor o educație creștină temeinică, în lumina valorilor ortodoxe, în care să se împletească armonios formarea caracterului cu dragostea față de Dumnezeu și față de aproapele. `Ne străduim să oferim cadrul cel mai bun în care copiii noștri să se dezvolte așa cum credem că e cel mai bine, urmând învățăturile creștine, respectând valorile ortodoxe, lăsându-le libertatea de a se juca, de a experimenta și dorindu-ne pentru ei să se ancoreze în tradiția frumoasă și curată a acestui popor care a dăinuit prin credință, prin sacrificiu, binecuvântat de Dumnezeu. Speranțele noastre sunt mari, așa cum sunt și dorințele minunaților noștri elevi și așteptările părinților, datorită acestui fapt avem convingerea că un climat bazat pe iubire, grijă față de copii, devotament din partea tuturor angajaților noștri ne va purta spre atingerea performanțelor școlare și apropierea de valorile în care credem din tot sufletul și pe care le insuflăm copiilor pe care Dumnezeu ni i-a dat în grijă: bucuria de a cunoaște, capacitatea de a se dărui, valorificarea talentelor, credința vie, curajul, perseverența, hărnicia, deprinderea cu munca și pregătirea temeinică”, a mai precizat prof. Adela Panait.