„În vremea aceea, fiind întrebat Iisus de farisei când va veni Împărăția lui Dumnezeu, El le-a răspuns și a zis: Împărăția lui Dumnezeu nu va veni în chip văzut.
Întâlnire a preoților și profesorilor de religie din Reșița
Joi, 7 aprilie, a avut loc întrunirea preoţilor şi profesorilor de religie din cadrul Cercului pastoral-misionar Reşiţa-Anina. Întâlnirea a debutat la Biserica „Sfântul Ierarh Iosif cel Nou de la Partoş” din Reșița cu săvârşirea Acatistului Sfântului Ierarh Calinic de la Cernica, în prezenţa Preasfinţitului Părinte Lucian, Episcopul Caransebeşului. La final, pr. Vali Ungar de la Parohia Duleu a rostit o predică la duminica a patra din post, iar pr. Cristian Maidan de la Parohia Târnova a prezentat o cateheză pentru tineri, având ca temă „Virtuţile vârstei tinereţii”. În continuare, trei profesori de religie au susţinut referate în cadrul conferinţei „Provocările societăţii globalizate şi educaţia religioasă a tinerilor”. De asemenea, au fost purtate discuţii pe marginea temei şi dezbătute problemele pastorale din unităţile parohiale ale cercului pastoral-misionar.
„Concluziile acestei întâlniri ne arată că nu putem să cultivăm virtuțile creștinești în sufletul și inima tinerilor noștri fără să-i îndemnăm în primul rând la citirea Sfintei Scripturi. Astăzi am pus accentul din nou pe exemplul preoților și profesorilor de religie, pentru că tinerii au nevoie în societatea actuală de modele vii. Preotul și profesorul de religie să fie, să rămână și să devină model de urmat în tot ceea ce înseamnă viață duhovnicească și spirituală. Așadar, credem că atât preoții, cât și profesorii de religie au plecat de la această întrunire pastoral-misionară convinși că trebuie să facă mai mult pentru formarea și educația religioasă a tinerilor noștri și în primul rând să-și pună rânduială în viața lor personală și în viața de familie, astfel încât să rămânem modele în această societate”, a subliniat Preasfințitul Părinte Lucian.
Cercul pastoral-misionar Reşiţa-Anina este cea de-a treia întrunire din acest an cu preoții și profesorii de religie pentru a găsi noi strategii în educarea religioasă a tinerilor. Episcopia Caransebeșului a organizat pentru acest an, închinat de Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române ca Anul omagial al educației religioase a tineretului creștin ortodox, 10 astfel de întruniri.