„În vremea aceea, fiind întrebat Iisus de farisei când va veni Împărăția lui Dumnezeu, El le-a răspuns și a zis: Împărăția lui Dumnezeu nu va veni în chip văzut.
Întrunire a preoților și profesorilor de religie în Episcopia Caransebeșului
Joi, 24 martie, a început șirul întâlnirilor pe cercuri pastoral-misionare în Episcopia Caransebeșului, la care iau parte preoți și profesori de religie. Primul cerc pastoral-misionar a debutat la Biserica „Pogorârea Duhului Sfânt” din cartierul Pipirig, prin săvârșirea Acatistului Bunei Vestiri. După momentul de rugăciune au fost prezentate o predică și o cateheză de către doi dintre preoții din cadrul cercului. Părintele Petru Danci de la Parohia Zorile a susținut o omilie la Buna Vestire, iar părintele Eugen Danilescu de la Parohia Delineşti a expus o cateheză pentru tineri cu tema „Hristos - Învăţător al Adevărului”.
Cea de-a doua parte s-a desfășurat în Sala de festivități „Episcop Elie Miron Cristea” a Centrului eparhial din Caransebeș, unde s-a susținut conferinţa „Participarea tinerilor la viaţa liturgică a Bisericii - implicaţii contemporane”. Materialul pregătit a fost prezentat de către trei profesori de religie, Oltea Fontul, Gheorghe Stoican și Eduard Vasile Dimitri.
„S-au dezbătut probleme foarte importante din punct de vedere misionar, dar și didactic, pentru că tema întâlnirii noastre a fost educația religioasă a tineretului creștin ortodox și metode de atragere la biserică, respectiv participarea tinerilor la sfintele slujbe. Credem că atât preoții, cât și profesorii de religie au plecat după întrunire convinși și determinați că trebuie să intensificăm misiunea în rândul tinerilor. De asemenea, am stabilit în mod practic proiecte de viitor pentru a fi implementate chiar în acest an, cum ar fi crearea de noi centre de tineret și colaborarea mult mai apropiată a preoților și a profesorilor de religie cu Sectorul social-filantropic și de activități cu tineretul al episcopiei noastre, astfel încât să depistăm cazuri sociale, copii săraci, care trebuie monitorizați, și cei care au rezultate bune și foarte bune la învățătură să fie ajutați și recompensați”, a subliniat Preasfințitul Părinte Lucian.
Preoții prezenți au propus teme de discuţii şi au prezentat fiecare activitatea pastoral-misionară din unitatea sa, iar profesorii de religie au arătat activităţile desfăşurate în şcoală, respectiv în parteneriat cu Biserica. De asemenea, părintele profesor Pătruț Bănăduc a expus și oferta educațională legată de Seminarul Teologic, un liceu vocațional de tradiție.