În vremea aceea a intrat Iisus într-un sat, iar o femeie cu numele Marta L-a primit în casa ei. Şi ea avea o soră ce se numea Maria, care, aşezându-se la picioarele Domnului, asculta cuvintele Lui. Iar Marta se
Întrunirea preoților și profesorilor de religie
Parohia Domaşnea din Protopopiatul Băile Herculane a găzduit reuniunea preoţilor şi profesorilor de religie din Centrul pastoral-misionar Domaşnea-Valea Cernei.
Întâlnirea a debutat cu săvârşirea Acatistului Sfintei Treimi de către un sobor de preoţi în biserica cu hramul „Sfântul Atanasie al Athonului”. La final, părintele Zaharia Cocie de la Parohia Verendin a susţinut o predică la praznicul Rusaliilor, iar părintele Bogdan Belu de la Parohia Bârza a prezentat o cateheză cu tema „Moise şi Aaron, model de colaborare în slujirea lui Dumnezeu”.
În continuare a avut loc conferința cu tema „Colaborarea dintre preotul paroh şi profesor în formarea tinerilor”, în cadrul căreia au fost prezentate trei referate susţinute de trei profesori de religie, după care au urmat discuţii şi comentarii pe marginea conferinţei.
„Această întâlnire a preoților și profesorilor de religie a avut în vedere, în primul rând, aspectul liturgic, iar apoi, aspecte ale misiunii cu tinerii. Profesorii noștri de religie și preoții noștri au înțeles că, înainte de a fi educatori, ei trebuie să fie pentru tinerii noștri părinți și, de ce nu, prieteni. De asemenea, participanții au subliniat necesitatea consolidării parteneriatului între cei trei factori atât de necesari în educația religios-morală a tinerilor, și anume între Biserică, familie și școală, pentru creșterea duhovnicească a tinerilor”, a precizat părintele Gabriel Gozman, consilier social-misionar și delegatul chiriarhului la acest eveniment.
Părintele Mihai Ciucur, coordonatorul Departamentului de tineret, a precizat: „Întâlnirea a fost un bun prilej de a cunoaște realitățile de ordin duhovnicesc în ceea ce privește misiunea cu tinerii din acest cerc pastoral-misionar Băile Herculane - Valea Cernei. Sunt comunități de credincioși mari care au un număr relativ mare de tineri. De aceea, cred că dezbaterile ce au urmat momentului de rugăciune din biserică s-au axat foarte mult pe modalități concrete cu tinerii. La fel ca și în celelalte centre pastoral-misionare, și în acest centru am programat deja o întâlnire la care să participe și tinerii, pentru că vorbim despre tineri și ne propunem, deci, să vorbim cu tinerii, pentru că ei au nevoie să fie ascultați, în primul rând. De aceea, am programat deja următoarea întâlnire a preoților și a profesorilor de religie, la care să participe și tinerii, pentru ca noi să putem să-i cunoaștem mai bine pe ei, iar ei să se cunoască mai bine unii cu alții în acest spirit al bisericii, al rugăciunii și al comuniunii”.