„În vremea aceea a ales Domnul alți șaptezeci (și doi) de ucenici și i-a trimis câte doi, înaintea feței Sale, în fiecare cetate și loc unde Însuși avea să vină. Și zicea către ei: Secerișul este
Întruniri ale preoților din Arhiepiscopia Aradului
Preoții din cadrul Arhiepiscopiei Aradului s-au întâlnit pe parcursul săptămânii trecute în grupuri de lucru, unde au discutat despre temele propuse anul acesta de Sinodul Bisericii Ortodoxe Române.
În ultima zi din august, Parohia Sintea Mică din Protopopiatul Arad a găzduit întrunirea preoţilor din cadrul Cercului pastoral-misionar Zărand, coordonați, din încredințarea Înaltpreasfințitului Părinte Timotei, Arhiepiscopul Aradului, de către pr. Nicolae Rădulescu, preot paroh la Parohia Sântana I.
Întrunirea a început în biserica parohială printr-un moment de rugăciune, după care în oficiul parohial au purtat discuţii pe tema referatului susţinut de către părintele Ciprian Ilica, de la Parohia Sintea Mică. În referatul prezentat, „Apariția icoanei bizantine”, părintele Ciprian Ilica a vorbit despre icoană, pornind, cu simbolurile și tipurile de reprezentare iconică în Vechiul Testament, apoi în Noul Testament. A vorbit apoi despre apariția primelor reprezentări de icoane, din secolele II-IV, despre influența cultului morților în dezvoltarea artei icoanei, despre așa-zisele icoane nefăcute de mână omenească, precizând că „lumina taborică face din icoană argumentul iconografic al existenței lui Dumnezeu” (Paul Evdokimov).
La finalul discuţiilor, preotul paroh Ciprian Ilica a mulţumit preoţilor care au participat la acest moment important din viaţa comunităţii pe care o păstoreşte.
Și în biserica din localitatea Dud, cu hramul „Adormirea Maicii Domnului”, a avut loc întrunirea Cercului pastoral-misionar Târnova, condus, din încredinţarea Înaltpreasfinţitului Părinte Timotei, de către părintele Teodor Păiuşan de la Parohia Târnova.
Evenimentul a început cu săvârşirea Tainei Sfântului Maslu, unde a slujit un sobor format din 9 preoţi. La finalul slujbei, părintele Costel Bun, de la Parohia Tauţ, a rostit un cuvânt de învăţătură, prezentând unele aspecte importante ale Sfântului Maslu.
După slujbă, preoţii s-au îndreptat spre casa parohială, unde părintele Marius Lucaciu, de la Parohia Minişel, a susţinut, în conformitate cu tematica anului omagial 2017 în Patriarhia Română, referatul cu tema „Icoana în şcoală: semn al iubirii lui Dumnezeu pentru oameni”. Părintele referent a menţionat că icoana este imaginea care te împinge spre rugăciune, care ajută la o comuniune cu Dumnezeu. Şcoala este locul unde copiii se dezvoltă atât educaţional, cât şi emoţional, iar de aceea prezenţa icoanei este extrem de importantă. În dezvoltarea copiilor trebuie integrat Chipul lui Dumnezeu, care revarsă din dragostea Sa nemăsurată peste cei care cresc ca mădulare ale Bisericii.
Părintele paroh Giani Achim a mulţumit tuturor preoţilor prezenţi, oferind la final o agapă frăţească.