„În vremea aceea, mergând Iisus pe cale, a zis cineva către El: Te voi însoți oriunde Te vei duce. Și i-a zis Iisus: Vulpile au vizuini și păsările cerului cuiburi; dar Fiul Omului nu are unde să-Și plece
Lansare de carte la Biblioteca Județeană „A.D. Xenopol” din Arad
În Sala „Centenar” din cadrul Bibliotecii Județene „Alexandru D. Xenopol” din Arad a avut loc de curând lansarea cărții „Activitatea muzical-religioasă din Parohia Șiria”, scrisă de părintele Petre Ursulescu de la Parohia Arad-Micalaca Nouă pasaj. Lucrarea a apărut cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Timotei, Arhiepiscopul Aradului, în cadrul Editurii Arhiepiscopiei Aradului. Ea este o lucrare de cercetare, care cuprinde un interval de aproape trei secole, evidențiind rolul pe care l-a avut Biserica din Șiria în acest răstimp.
Deschiderea oficială a lansării a fost făcută de gazda evenimentului, Doru Sinaci, directorul Bibliotecii Județene Arad, după care părintele Iustin Popovici, consilier cultural al Arhiepiscopiei Aradului, a transmis binecuvântarea ierarhilor eparhiei arădene și l-a felicitat pe părintele Petre Ursulescu pentru lucrarea elaborată, îndemnându-l să continue lucrarea de cercetare, pentru a pune în lumină adevăratele valori ale culturii și tradiției străbune locale.
În continuare, autorul a făcut o succintă prezentare a cărții structurate în trei capitole. În primul capitol este prezentat un scurt istoric al localității, al cetății Șiria și al oamenilor acestor locuri. În cel de-al doilea capitol este înfățișat istoricul bisericii din Șiria cu preoții, protopopii și cântăreții de seamă ai parohiei. Iar în ultimul capitol sunt amintite toate corurile care au activat în cadrul bisericii din Șiria, începând de la anul 1850, când a fost înființat corul școlarilor, în care a cântat și elevul Ioan Slavici. Sunt amintiți apoi toți dirijorii de cor, începând cu Nicolae Ștefu, Nicolae Firu, Mihai Pleșu, Traian Chira, preotul Dumitru Rujan și alții.
Manifestarea a continuat cu intonarea câtorva cântări religioase în interpretarea Grupului vocal „Trifon Lugojan”, condus de tânărul Marinel Roz.
La final, autorul a mulțumit IPS Părinte Timotei, Arhiepiscopul Aradului, și PS Părinte Emilian Crișanul pentru binecuvântările acordate, părintelui consilier Iustin Popovici, domnului director Doru Sinaci, precum și tuturor participanților și invitaților de seamă.