„În vremea aceea a ales Domnul alți șaptezeci (și doi) de ucenici și i-a trimis câte doi, înaintea feței Sale, în fiecare cetate și loc unde Însuși avea să vină. Și zicea către ei: Secerișul este
Lansarea volumului „Bucuria slujirii prin cuvânt”, la Timișoara
În sala de cenaclu a Uniunii Scriitorilor din Timișoara a avut loc vineri, 12 aprilie, lansarea volumului, „Bucuria slujirii prin cuvânt” a părintelui dr. Ionel Popescu, vicar eparhial în cadrul Arhiepiscopiei Timișoarei. Au participat clerici din Mitropolia Banatului, membrii ai Uniunii Scriitorilor, filiala Timișoara, artiști plastici, muzicieni, invitați, precum mulți iubitori de carte din urbea de pe Bega.
Cartea cuprinde articole, eseuri, însemnări și reportaje realizate în trei decenii de activitate, atât la catedră, cât și în administrația bisericească. Aceste lucrări au fost publicate diacronic în revista eparhială „Învierea”, în publicația Altarul Banatului și în periodicele din urbe și în Ziarul Lumina.
Moderatorul întâlnirii a fost Cornel Ungureanu, președintele filialei Timișoara a Uniunii Scriitorilor, care a evidențiat personalitatea autorului, „un preot cărturar, mărturisitor al credinței ortodoxe și un mânuitor remarcabil al slovei scrise”. Despre acest volum au vorbit: pr. Daniel Alic, Silviu Oravitzan, artist plastic, pr. Ioan Petraș și scriitorul Eugen Dorceascu.
Pr. Ioan Petraș a evidențiat „râvna autorului pentru cuvântul lui Dumnzeu, care a devenit prin discursul său un mediator între cult și cultură”. Scriitorul Eugen Dorcescu, a adus în atenția auditoriului „stilul de excepție al autorului și puterea de a pătrunde taina credinței și cea a suferinței prin Cruce pentru a ajunge la bucuria Învierii”.
„Această carte aureolează opera de autor a unui singular condeier, preot cărturar, în care dominanta tuturor cărților este acest binom, cult-cultură, care are caracter de ubicuitate și care întinde o mână peste timp și spațiu între Biserică și cultura noastră românească”, a precizat preotul și poetul Ioan Petraș.
Cartea a apărut la Editura Partoș a Arhiepiscopiei Timișoarei, iar ilustrația grafică aparține graficianului Ovidiu Bădescu.