În vremea aceea a intrat Iisus într-un sat, iar o femeie cu numele Marta L-a primit în casa ei. Şi ea avea o soră ce se numea Maria, care, aşezându-se la picioarele Domnului, asculta cuvintele Lui. Iar Marta se
Mănăstirea Arad-Gai și-a sărbătorit ocrotitorul
Mănăstirea Arad-Gai îl sărbătoreşte în fiecare an, la 1 septembrie - începutul anului bisericesc, pe ocrotitorul ei, Sfântul Simeon Stâlpnicul. Cu acest prilej, Înaltpreasfinţitul Părinte Timotei, Arhiepiscopul Aradului, înconjurat de un sobor de preoţi şi diaconi a săvârşit Sfânta Liturghie în prezenţa unui însemnat număr de credincioşi. Din sobor a făcut parte şi părintele Matei Buliga, stareţul Mănăstirii „Sfânta Cuvioasă Parascheva” din satul Dobreşti, județul Timiş.
Cuvântul de învăţătură al chiriarhului a fost pus sub titlul „Soare neapus” și a cuprins momente reprezentative din sinaxarul zilei, din viața Sfântului Simeon Stâlpnicul și din cea a lui Iosua, arătând urcușul spiritual prin lupta permanentă împotriva răului și spre desăvârșire. Soarele care nu a apus până la biruința finală a lui Iosua asupra vrăjmașilor este simbolul slavei Soarelui dreptății, care este permanent prezent în nevoința spre bine a fiecărui credincios, după exemplul virtuților Sfântului Simeon. Sub protecția divină punem și noul an bisericesc, care se împletește și cu cel școlar, înălțând rugăciuni pentru împlinirile dorite de fiecare și de întreaga obște - a mai amintit Înaltpreasfinţitul Părinte Timotei. La finalul slujbei, maica stareţă, stavrofora Magdalena Borteş, a mulţumit ierarhului, părinţilor slujitori şi credincioşilor pentru prezenţă şi pentru împreuna-rugăciune.
Mănăstirea „Sfântul Simeon Stâlpnicul” sau Mănăstirea Arad-Gai a fost ridicată între anii 1760 și 1762 de către Episcopul Sinesie Jivanovici (1751-1768) pentru veşnica sa pomenire şi pentru a fi folosită de urmaşii săi în scaunul episcopal al Aradului. Sfântul Simeon Stâlpnicul este patronul spiritual al mănăstirii. Istoria sfintelor locaşuri amintite se leagă şi de etapele înălţării acestora peste vitregiile vremii, care însă au dovedit tăria unităţii Ortodoxiei.
Biserica nouă poartă hramurile „Veşmântul Maicii Domnului”, „Brâul Maicii Domnului” şi „Acoperământul Maicii Domnului”, ce se sărbătoresc la 2 iulie, 31 august şi 1 octombrie.