„În vremea aceea a ales Domnul alți șaptezeci (și doi) de ucenici și i-a trimis câte doi, înaintea feței Sale, în fiecare cetate și loc unde Însuși avea să vină. Și zicea către ei: Secerișul este
Manifestare cultural-spirituală la Așezământul monahal-social „Țara Almăjului”
Cu ocazia prăznuirii Sfântului Voievod Ștefan cel Mare, Așezământul monahal-social „Țara Almăjului” Bozovici a găzduit manifestarea cultural-spirituală intitulată „Repere Identitare ale spiritualității românești”.
În cadrul programului au fost susținute de către profesori și cercetători almăjeni mai multe cuvântări și referate despre Sfântul Voievod Ștefan cel Mare. Astfel, prof. dr. Nicolae Magiar le-a vorbit celor prezenți despre „Ștefan cel Mare-simbol al vitejiei și al dragostei de țară. Omul, voievodul, sfântul”, iar profesorul poet Iosif Băcilă, despre „figura lui Ștefan cel Mare în literatura noastră cultă”, făcând totodată și o incursiune în poezia românească religioasă.
A două parte a manifestării a avut în centru pe Maria Florina Băcilă, lect. univ. dr. la Universitatea de Vest din Timișoara și cercetător dedicat lingvisticii românești, care a vorbit despre poetul creștin Traian Dorz și valoarea operei sale, dar și despre apariția editorială „Dorziana - o(re)construcție a textului prin limbaj”, a cărei autoare este.
La manifestare au participat intelectuali, tineri dar și iubitori ai cuvântului și ai spiritualității noastre creștin-ortodoxe. La final, toți cei prezenți au participat la o agapă oferită de obștea mănăstirii.