„Zis-a Domnul: Precum a fost în zilele lui Noe, tot așa va fi și în zilele Fiului Omului: mâncau, beau, se însurau, se măritau, până în ziua când a intrat Noe în corabie și a venit potopul și i-a nimicit
O nouă ediție a Festivalului fanfarelor la Timișoara
Sute de timișoreni au participat zilele trecute în Piața Victoriei la parada formațiilor de fanfară, organizată cu prilejul celei de-a XVIII-a ediții a Festivalului fanfarelor. În uniforme militare de paradă sau în straie populare, protagoniştii au fost întâmpinaţi la intrarea în Piaţa Victoriei cu entuziasm și aplauze de către public. La această ediție au participat formații atât din țară (Arad, Caraș-Severin, Timiș), cât și din Serbia. Formațiile participante au fost: Fanfara Garnizoanei Militare Timişoara, Fanfara „Pro amicitia” din Timişoara, Fanfara Populară din Grebenaţ - Serbia, fanfarele din Mercina şi Răcăşdia - Caraş-Severin, Fanfara din Recaş, Fanfara din Giroc, Fanfara „Betel” din Timişoara şi Fanfara „Lambert Steiner” din Sântana - Arad. Invitatul special al festivalului a fost formația „Big Band Timișoara”, dirijată de Franz Hoffner. Manifestarea a început la orele amiezii, cu o paradă a fanfarelor, după care a continuat în incinta Iulius Mall, unde formațiile participante au susținut un program cu mai multe recitaluri de fanfară.
În Parcul Central din Timişoara exista, în perioada de după cel de-al Doilea Război Mondial, un foişor în care cânta Fanfara Militară, mai ales duminica, după slujbă. Acesta a fost desființat în anul 1967, fapt care a atras după sine și dispariția concertelor duminicale.
Festivalul fanfarelor a fost organizat de către Centrul de Cultură şi Artă al judeţului Timiş şi Consiliul Judeţean Timiş.