„În vremea aceea, fiind întrebat Iisus de farisei când va veni Împărăția lui Dumnezeu, El le-a răspuns și a zis: Împărăția lui Dumnezeu nu va veni în chip văzut.
Patrimoniu natural și cultural expus la Timișoara
O expoziție ce ilustrează atât patrimoniul natural, cât și cel cultural din partea de vest a României a fost deschisă la Muzeul Național al Banatului din Timișoara. Păsări naturale ce nu se mai găsesc în această parte de țară, din renumita Colecție Ornitologică „Dionisie Linta”, sunt expuse în această lună la mansarda Bastionului Theresia din capitala Banatului. Alături de exponatele specifice zonei de vest a țării, timișorenii pot descoperi și costumele populare ale oamenilor locului, precum și obiecte tradiționale meșteșugărești și de uz casnic reprezentative comunităților localnice. Mai mult, expoziția prezintă și locurile frumoase din ariile protejate din vestul României, precum Parcul Natural Apuseni, Parcul Natural Grădiștea Muncelului - Cioclovina, Parcul Natural Lunca Mureșului, Parcul Natural Porțile de Fier, Parcul Național Cheile Nerei - Beușnita, Parcul Național Domogled - Valea Cernei, Parcul Național Retezat și Parcul
Național Semenic - Cheile Carașului. „Este pentru prima dată când este organizată o astfel de expoziţie complexă, în care Muzeul Naţional al Banatului prezintă piese intrate în patrimoniu în urmă cu aproximativ 100 de ani şi care nu au mai fost expuse publicului în ultimele decenii”, a spus Sretko Milanovici, şeful Secţiei de ştiinţele naturii din cadrul muzeului şi curatorul expoziţiei.
Expoziția „Vestul Sălbatic - arii naturale protejate din vestul României” este organizată de Muzeul Național al Banatului în parteneriat cu Regia Națională a Pădurilor - ROMSILVA, Serviciul Arii Protejate, și finanțată de Consiliul Județean Timiș. Aceasta va fi deschisă până pe 30 noiembrie și se poate vizita săptămânal, de marţi până duminică, între orele 10:00 și 18:00, la mansarda Bastionului Theresia din Timișoara.