„În vremea aceea a ales Domnul alți șaptezeci (și doi) de ucenici și i-a trimis câte doi, înaintea feței Sale, în fiecare cetate și loc unde Însuși avea să vină. Și zicea către ei: Secerișul este
Piesa de teatru „Mironosiţele”, jucată la Caransebeş
Ultima manifestare din şirul de acţiuni desfăşurate în săptămâna intitulată „Zilele credinţei şi culturii în Episcopia Caransebeşului” a fost prezentarea piesei de teatru „Mironosiţele”, în interpretarea elevilor de la Seminarul Teologic „Ioan Popasu” din Caransebeş, duminică, 15 mai. Alături de seminarişti au fost şi eleve de la Colegiul Naţional „Traian Doda”, împreună punând în scenă piesa de teatru a marelui dramaturg Victor Ioan Popa. Evenimentul s-a desfăşurat cu binecuvântarea Preasfinţitului Părinte Lucian, Episcopul Caransebeşului, la Casa de Cultură „George Suru” din municipiul de pe Timiş şi Sebeş. Numerosul auditoriu prezent, alcătuit din membrii Permanenței Consiliului eparhial, preoţi profesori şi foarte mulţi iubitori de teatru, s-a bucurat de o piesă religioasă coordonată de părintele profesor Pătruţ Bănăduc.
„Prin punerea în scenă a piesei de teatru «Mironosiţele», noi, cei care am fost prezenţi, am putut să vedem cum într-un mod dramatic şi frumos ni s-au prezentat evenimentele de la Învierea Mântuitorului, evenimente care ne-au încredinţat şi pe această cale că Domnul Hristos a înviat din mormânt”, a subliniat părintele Daniel Alic, consilier cultural al Episcopiei Caransebeşului.
În Duminica a 3-a după Paști, piesa de teatru „Mironosiţele” încheie în fiecare an manifestările culturale ale Episcopiei Caransebeşului, organizate cu ocazia hramului noii Catedrale Episcopale „Învierea Domnului”, ajunse anul acesta la cea de-a şaptea ediţie.