„În vremea aceea a ales Domnul alți șaptezeci (și doi) de ucenici și i-a trimis câte doi, înaintea feței Sale, în fiecare cetate și loc unde Însuși avea să vină. Și zicea către ei: Secerișul este
Prăznuirea Sfintei Parascheva la Mănăstirea Nera
Din încredințarea Preasfințitului Părinte Episcop Lucian, părintele vicar, arhimandritul Constantin Timiș, a săvârșit Sfânta Liturghie în Paraclisul „Buna Vestire” al Mănăstirii Nera, împreună cu un sobor de preoți și diaconi. Clericilor și celor aproximativ 100 de maici de la Nera li s-au alăturat la rugăciune și foarte mulți credincioși veniți să primească binecuvântare nu doar din Eparhia Banatului Montan, ci și din alte zone ale țării. Părintele arhimandrit Constantin Timiș, vicar eparhial al Episcopiei Caransebeșului, le-a vorbit credincioșilor care au participat la hramul Mănăstirii Nera din județul Caraș-Severin despre modul de viață al Cuvioasei Parascheva, subliniind cât de important este să avem o viață ordonată după principiile și valorile moralei creștine încă din tinerețe.
Părintele arhimandrit Constantin Timiș i-a îndemnat în cuvântul său, dând-o exemplu pe Cuvioasa Parascheva, să nu aștepte vremea bătrâneților pentru a se pocăi și a duce o viață după cuvântul Evangheliei, ci fiecare om să îmbrățișeze o conduită moral-creștină în orice etapă a vieții, deoarece nu vom ști când plecăm din această lume. De asemenea, Sfinţia Sa a subliniat faptul că doar fiind aproape de Biserică omul reușește să păstreze un echilibru în viața sa, pentru că doar în Biserică Hristos ni se oferă în mod deplin prin Sfânta Împărtășanie.
La Mănăstirea Nera, ocrotită de Cuvioasa Parascheva, pelerinii primesc nu doar ajutor și vindecare sufletească, ci și trupească, pentru că maicile de aici prepară şi produse naturiste pentru tratarea unor afecţiuni, dar şi pentru consum alimentar.