„În vremea aceea a ales Domnul alți șaptezeci (și doi) de ucenici și i-a trimis câte doi, înaintea feței Sale, în fiecare cetate și loc unde Însuși avea să vină. Și zicea către ei: Secerișul este
Prelegere despre rezistența anticomunistă din Banatul de munte, la Prigor
Cu binecuvântarea Preasfinţitului Părinte Episcop Lucian și cu participarea părintelui protopop Nicolae Pereș, preoţii aparţinători Cercului pastoral-misionar Valea Almăjului s-au reunit zilele trecute în biserica parohială cu hramul „Adormirea Sfântului Apostol şi Evanghelist Ioan” din comuna Prigor.
Întâlnirea a debutat cu o rugăciune-acatist închinată Sfinţilor Împăraţi şi apărători ai creştinismului Constantin şi Elena, iar din soborul slujitorilor au făcut parte preoții Nicolae Băcilă de la Parohia Bănia și Ilie Nicolicea de la Parohia Borlovenii Noi şi pr. Vasile Grecu-Boiaş de la Parohia Borlovenii Vechi.
În a doua parte a întâlnirii, distinsul profesor Pavel Panduru, originar din satul Putna, a susţinut un discurs cu tema „Rezistența anticomunistă din Banatul de munte”.
„În zona Almăjului şi în general în Banatul de munte, toată lumea s-a opus instalării noului regim comunist, lucru ce a dus la formarea anumitor grupuri care au luptat împotriva sistemului de atunci, printre care şi preoţi. Preoţii din acea vreme nu au stat deoparte, i-au sprijinit pe oameni, i-au întărit, îndemnat şi binecuvântat. Printre aceşti preoţi se remarcă părintele Coriolan Iosif Buracu, din Prigor, părintele Alimpe Aldescu din Borlovenii Vechi, părintele Pavel Bogoevici, din Bănia, părintele Tiberiu Şuta, de la Lăpușnicul Mare, dar şi alții”, a subliniat domnia sa.
La final, părintele protopop i-a mulțumit domnului profesor Pavel Panduru pentru discursul ţinut, transmițând totodată cuvântul de binecuvântare din partea Preasfințitului Părinte Lucian.