În vremea aceea a intrat Iisus într-un sat, iar o femeie cu numele Marta L-a primit în casa ei. Şi ea avea o soră ce se numea Maria, care, aşezându-se la picioarele Domnului, asculta cuvintele Lui. Iar Marta se
Proiect educativ-religios pentru copii în Episcopia Caransebeșului
Printre cele mai frumoase locuri din ţara noastră se numără şi mănăstirile, adevărate oaze de credinţă şi de spiritualitate, la care creştinii merg în pelerinaj în duminici şi sărbători şi mai ales cu ocazia hramului. Datorită faptului că Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române a declarat 2016 drept Anul omagial al educaţiei religioase a tineretului creştin ortodox, mai mulți elevi de la Școala Gimnazială Poiana, alături de profesorul de religie Cornel Lucian Duma, directorul școlii, Ovidiu Liuba, și alte cadre didactice de aici au participat la ultima activitate a proiectului educativ-religios „Copiii, colindele şi Biserica”. Astfel, cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte Lucian, Episcopul Caransebeşului, aceştia şi-au înălţat sufletele spre Dumnezeu prin pelerinajul la Mănăstirea Prislop, în urma căruia cei prezenţi au fost întăriţi duhovniceşte, după ce s-au închinat în biserica Mănăstirii Prislop la Crucea Părintelui Arsenie Boca şi în Peştera Sfântului Ioan de la Prislop.
Totodată, aceştia i-au mulţumit lui Dumnezeu pentru toate realizările şi proiectele desfăşurate, activităţile Școlii Gimnaziale Poiana fiind prezentate și la televiziunea Antena 1. La întoarcerea de la Mănăstirea Prislop, elevii au poposit la Cetatea Sarmizegetusa, unde au vizitat situl care cuprinde ruinele cetăţii şi muzeul de arheologie. Profesorul de religie Lucian Duma le-a vorbit elevilor despre sincretismul religios din Dacia și de pătrunderea creștinismului pe teritoriul țării noastre, prin intermediul unuia dintre ucenicii Mântuitorului, Sfântul Apostol Andrei.
Tot în duhul apropierii elevilor de cele duhovniceşti, în cadrul acestui proiect, toţi elevii şcolii s-au spovedit şi împărtăşit, iar părintele paroh Alexandru-Cătălin Mihăescu, alături de familia sa, i-a însoţit şi sprijinit pe elevii şcolii la concursurile organizate de Episcopia Caransebeşului, în urma cărora corul şcolii, coordonat de domnul profesor Lucian, a obţinut locul întâi pe Cercul pastoral-misionar Valea-Timişului, iar apoi, în semn de mulţumire către Dumnezeu, cu toţii au cântat priceasna „Aşa grăieşte Domnul slavei”, în bisericuţa Mănăstirii Piatra Scrisă.
„Lăsaţi copiii şi nu-i opriţi să vină la Mine, că a unora ca aceştia este Împărăţia cerurilor” (Matei, 19:14) este mottoul proiectului educativ-religios „Copiii, colindele şi Biserica”, aprobat în acest an şcolar de Inspectoratul Şcolar Judeţean Caraş-Severin, în cadrul Calendarului Activităţilor Educative Judeţene 2016. Proiectul este coordonat de Şcoala Gimnazială Poiana şi e derulat în parteneriat cu Episcopia Caransebeşului, Şcoala Gimnazială Specială Caransebeş, Primăria Buchin şi Complexul de Servicii Sfântul Vasile cel Mare.