„În vremea aceea a ales Domnul alți șaptezeci (și doi) de ucenici și i-a trimis câte doi, înaintea feței Sale, în fiecare cetate și loc unde Însuși avea să vină. Și zicea către ei: Secerișul este
Regele Mihai I al României, pomenit în Eparhia Caransebeșului
Sâmbătă, 16 decembrie, când la Catedrala Patriarhală din București s-a oficiat slujba de înmormântare a Regelui Mihai I al României, Preasfințitul Părinte Lucian, Episcopul Caransebeșului, a săvârșit o slujbă de pomenire pentru Majestatea Sa. În toată Eparhia Banatului Montan, sâmbătă, au răsunat clopotele în amintirea celui care a fost uns ca rege la vârsta de 6 ani de către Patriarhul Miron Cristea, păstor al Episcopiei Caransebeșului, între anii 1910 şi 1919.
„În prima domnie a Regelui Mihai, 1927-1930, Patriarhul Miron Cristea a făcut parte din Regența României, a condus-o în timp ce Regele Mihai era minor. De aceea, se cuvenea ca și aici, în Banatul de Munte, în istorica Episcopie a Caransebeșului, să săvârșim o slujbă de pomenire pentru Majestatea Sa Regele Mihai I al României și pentru toți cei care au condus România în timpul celor optzeci și unu de ani de monarhie”, a arătat Preasfințitul Părinte Lucian.