„În vremea aceea a ales Domnul alți șaptezeci (și doi) de ucenici și i-a trimis câte doi, înaintea feței Sale, în fiecare cetate și loc unde Însuși avea să vină. Și zicea către ei: Secerișul este
Resfințirea Bisericii „Sfântul Gheorghe”
La 240 de ani de la târnosirea Bisericii „Sfântul Mare Mucenic Gheorghe” din Moldova Nouă, Preasfințitul Părinte Lucian, Episcopul Caransebeșului, a resfințit în, Duminica a 23-a după Rusalii, sfântul locaș, la care în ultima perioadă s-au efectuat lucrări de renovare.
Credincioșii Parohiei „Sfântul Mare Mucenic Gheorghe” din orașul de pe Clisura Dunării au trăit momente de bucurie duhovnicească venind în număr mare să participe la acest moment important din viața comunității, alături de ei fiind și autorități județene și locale. După slujba de Sfințire, ierarhul a săvârșit Sfânta Liturghie înconjurat de un sobor de preoți și diaconi. Au participat numeroși copii și tineri, mulți dintre ei îmbrăcați în costume populare specifice Clisurii Dunării. La final, Preasfinția Sa a oferit celor ce s-au implicat în procesul de înfrumusețare a sfântului locaș Diploma de excelență „Sfântul Apostol și Evanghelist Luca”. „Iată că la 240 de ani de la târnosire, tocmai în Anul omagial al sfintelor icoane, al iconarilor și pictorilor bisericești, această preafrumoasă biserică se înnoiește, pictura a fost renovată, dar și Sfânta Masă. Astăzi credincioșii din această parohie au avut posibilitatea să intre în Sfânta Sfintelor, să treacă prin fața Sfintei Mese și să se roage pentru sănătatea și mântuirea lor. Îi mulțumim lui Dumnezeu pentru că ne-a dăruit această bucurie sufletească de a sărbători, împreună cu preoții și credincioșii din Moldova Nouă, 240 de ani de la prima sfințire a acestei preafrumoase și importante biserici de pe Clisura Dunării. Îl rugăm pe Sfântul Gheorghe, ocrotitorul acestei biserici, dar și pe Sfântul Dimitrie, pe care îl vom sărbători peste câteva zile, îi rugăm pe acești mucenici ai lui Hristos să ne poarte în rugăciunile lor înaintea Tronului Preasfintei Treimi, ca și noi să fim și să devenim purtători de biruință, în această lume care este din ce în ce mai dezorientată și debusolată”, a arătat Părintele Episcop Lucian.
Pentru că în curtea bisericii funcționează un centru social, dar și un centru de tineret unde primesc hrană, sunt ajutați la teme și desfășoară mai multe activități formale și nonformale zeci de copii și tineri, iar de ei se ocupă părintele Gheorghe Băloi, slujitor la această biserică, Preasfințitul Lucian l-a hirotesit pe părintele Gheorghe sachelar.
Biserica parohială cu hramul „Sfântul Mare Mucenic Gheorghe” din Moldova Nouă a fost construită în anii 1774-1777 şi a fost sfinţită în anul 1777 de către Episcopul ortodox sârb al Caransebeşului şi Vârşeţului, Vichentie Popovici. Preoții slujitori împreună cu profesori de religie din oraș, precum și cu alți voluntari, desfășoară o frumoasă activitate cu tinerii și copiii prin centrul de tineret pus sub ocrotirea Sfântului Mare Mucenic Gheorghe.