„În vremea aceea a ales Domnul alți șaptezeci (și doi) de ucenici și i-a trimis câte doi, înaintea feței Sale, în fiecare cetate și loc unde Însuși avea să vină. Și zicea către ei: Secerișul este
Sărbătoare la așezământul monahal din Brebu
Cu prilejul sărbătorii Acoperământului Maicii Domnului, Mănăstirea Brebu din județul Caraș-Severin și-a prăznuit hramul, Preasfințitul Părinte Lucian, Episcopul Caransebeșului, aflându-se în mijlocul obștii monahale și al sutelor de credincioși veniți să aducă închinare Maicii Domnului. Ierarhul a săvârșit Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie în Altarul de vară al mănăstirii, alături de un sobor de preoți și diaconi, răspunsurile liturgice fiind oferite de Grupul psaltic „Ethos”.
Preasfințitul Părinte Lucian a declarat următoarele: „La Liturghia oficiată în Mănăstirea Brebu i-am îndemnat pe toți credincioșii ca, la sfârșitul acestei săptămâni, în 6 și 7 octombrie, să meargă cu toții la vot și să spună un DA hotărât pentru familia tradițională, pentru familia normală, pentru familia alcătuită din un bărbat și o femeie, familia binecuvântată de Dumnezeu în rai și binecuvântată prin prezența Sa la nunta din Cana Galileii. Așadar, credem că și de această dată Cuvântul Evangheliei care s-a citit în cadrul Sfintei Liturghii a fost înțeles de toți credincioșii, și anume Cuvântul Mântuitorului care ne spune: «Fericiți sunt și cei care ascultă Cuvântul Domnului și îl împlinesc pe el». Suntem fericiți dacă ascultăm Cuvântul lui Dumnezeu, dar și atunci când îl împlinim în viața noastră. Suntem chemați la mărturisirea Cuvântului lui Dumnezeu, suntem chemați să mărturisim credința noastră în Preasfânta Treime, în valorile și principiile moralei creștine. De aceea, am dori să le spunem și celor indiferenți și indolenți că trebuie să iasă din casă mai întâi ca să se roage la Biserică și apoi să mărturisească public credința în Dumnezeu și credința în cuvintele și principiile Mântuitorului Iisus Hristos, pentru că familia este celula societății, dar și mica biserică sau biserica de acasă, familia tradițională, alcătuită dintr-un bărbat, o femeie și copiii care se nasc cu binecuvântarea lui Dumnezeu, cresc din punct de vedere spiritual și se formează pentru a deveni aici, pe pământ, buni cetățeni, buni creștini și buni români, dar se formează și pentru a deveni buni cetățeni ai raiului”.
Bucuria duhovnicească a fost întregită de aducerea spre închinare a icoanei făcătoare de minuni a Maicii Domnului de la Măru. Dintre credincioșii prezenți, foarte mulți s-au împărtășit la timpul potrivit cu Sfintele Taine, împletind astfel rugăciunea și închinarea cu unirea trupească și sufletească cu Hristos. De asemenea, părintele Gheorghe Șuveți a dat citire apelului Adunării Naţionale Bisericeşti pentru participarea la referendum, în zilele de 6-7 octombrie 2018.