„În vremea aceea, mergând Iisus pe cale, a zis cineva către El: Te voi însoți oriunde Te vei duce. Și i-a zis Iisus: Vulpile au vizuini și păsările cerului cuiburi; dar Fiul Omului nu are unde să-Și plece
Sărbătoare la împlinirea a 20 de ani de slujire la Mănăstirea „Adormirea Maicii Domnului” Teiuș, Caransebeş
Duminică, 22 septembrie, la Mănăstirea „Adormirea Maicii Domnului” Teiuș, judeţul Caraş-Severin, vor fi sărbătoriţi 20 de ani de slujire la acest așezământ monahal. Mănăstirea şi-a serbat pentru prima dată hramul în 15 august 1999, după ce în toamna anului 1998, într-o şedinţă a Consiliului Eparhial al Episcopiei Caransebeşului, s-a decis construirea unui aşezământ monahal în oraşul de reşedinţă a Episcopiei Banatului Montan, fiind numit egumen ieromonahul Justinian Tibil. Cu acest prilej, trei ierarhi vor fi prezenți la acest moment aniversar. Evenimentele dedicate aniversării încep de azi, 21 septembrie, de la ora 17:30, prin oficierea slujbei Vecerniei de către Preasfințitul Părinte Daniil Stoenescu înconjurat de un sobor de preoți și diaconi. În continuare va avea loc un concert și agapa frățească.
În duminica a 18-a după Rusalii, va fi oficiată Sfânta Liturghie de către Înaltpreasfințitul Părinte Laurențiu, Mitropolitul Ardealului, Preasfințitul Părinte Lucian, Episcopul Caransebeșului și Preasfințitul Părinte Daniil Stoenescu, înconjuraţi de un sobor de preoți și diaconi. După Sfânta Liturghie vor fi decernate și diplome de ctitorie celor care s-au implicat în lucrările ce au fost efectuate la ansamblul monahal.
La 1 decembrie 1999 a fost finalizat corpul administrativ al aşezământului monahal. A urmat construirea şi târnosirea bisericii cu hramul „Adormirea Maicii Domnului” (15 august), a prestolului de vară al mănăstirii (hram „Înălţarea Sfintei Cruci”), a stăreţiei şi anexelor gospodăreşti aferente corpului de chilii. La împlinirea unui deceniu de viaţă monahală în slujba Bisericii bănăţene, stareţul, protosinghelul Justinian Tibil, a fost ridicat la rangul de arhimandrit.
Pe lângă biserica de piatră, a fost construită şi o biserică de lemn, în stil maramureşean, cu hramul „Sfântul Mare Mucenic Mina”, a cărei târnosire a avut loc în anul 2002. În anul 2009, la Duminica închinată Sfinţilor Români, Preasfinţitul Lucian, Episcopul Caransebeşului, a târnosit paraclisul de iarnă al Mănăstirii (hram „Sfântul Ierarh Nicolae”).
Situată în cetatea Caransebeşului, Mănăstirea de la Teiuş adună caransebeşenii, dar și pelerini din toate colțurile țării care vin aici să se roage Maicii Domnului.