În vremea aceea a intrat Iisus într-un sat, iar o femeie cu numele Marta L-a primit în casa ei. Şi ea avea o soră ce se numea Maria, care, aşezându-se la picioarele Domnului, asculta cuvintele Lui. Iar Marta se
Schitul Poiana Mărului își va sărbători hramul
La sărbătoarea Naşterii Sfântului Ioan Botezătorul, vineri, 24 iunie, Schitul Poiana Mărului din județul Caraș-Severin îşi va sărbători hramul. Cu acest prilej, va fi adusă în procesiune la schit și icoana făcătoare de minuni a Maicii Domnului de la Parohia Măru, pictată în Sfântul Munte Athos și care datează din anul 1520.
Programul liturgic al sfintelor slujbe ce se vor oficia cu prilejul hramului începe astăzi, 23 iunie, de la ora 17:00, când are loc plecarea în procesiune a icoanei făcătoare de minuni de la Parohia Mărul, urmată de întâmpinarea și purtarea în procesiune spre mănăstire. De la ora 19:00, un sobor de preoţi şi diaconi oficiază slujba Vecerniei cu Litie, iar de la ora 21:00, Utrenia, urmată de Acatistul Sfântului Ioan Botezătorul şi rugăciuni de dezlegare.
Vineri, 24 iunie, la ora 7:00, va avea loc slujba de Sfinţire a apei, după care, Sfântul Maslu. Începând cu ora 9:00, Preasfinţitul Părinte Lucian, Episcopul Caransebeşului, va oficia Sfânta Liturghie, înconjurat de un sobor de preoţi şi diaconi.
Acest schit a luat fiinţă la iniţiativa preotului paroh Dorel Fercea şi a credincioşilor din Parohia Măru, înainte de Revoluţia din 1989. Biserica zidită în cadrul complexului monahal a fost târnosită pe 24 iunie 2008, de către Preasfinţitul Părinte Lucian.
Actualmente, osteneala vieţuitoarelor se îndreaptă spre definitivarea lucrărilor de amenajare a ansamblului monahal și peisagistic, precum și a atelierelor de pictură, broderie și croitorie. Printre activităţile administrative, călugăriţele vieţuitoare se îndeletnicesc şi cu confecţionarea de veşminte preoţeşti în atelierele de croitorie și broderie.