„În vremea aceea a ales Domnul alți șaptezeci (și doi) de ucenici și i-a trimis câte doi, înaintea feței Sale, în fiecare cetate și loc unde Însuși avea să vină. Și zicea către ei: Secerișul este
Ședință de lucru a APOR Caraș-Severin
Luni, 11 ianuarie, la Centrul eparhial din Caransebeș a avut loc prima ședință de lucru a Asociației Părinți pentru Ora de Religie (APOR), filiala Caraș-Severin. La întâlnirea desfășurată cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte Lucian, Episcopul Caransebeșului, au participat preoți și mireni din întreaga eparhie.
Invitat la acest eveniment a fost și domnul Ioan Șolea, președintele filialei APOR Buzău, care a prezentat celor prezenți modalitatea prin care aceștia pot deveni membri activi APOR și totodată le-a împărtășit din experiențele și reușitele colegilor de la Buzău. Un alt aspect avut în vedere pe ordinea de zi a fost demararea în județul Caraș-Severin a unei campanii de strângere de semnături pentru definirea clară în Constituție a ceea ce ar trebui înțeles prin noțiunea de căsătorie, adică faptul că aceasta se realizează între un bărbat și o femeie.
„Cu această ocazie ne-am reafirmat sprijinul pe care noi ca și Biserică îl oferim acestei inițiative civice demarate la nivel național pentru familie. Este mare nevoie de această colaborare, și dacă lucrurile la nivel național au ajuns într-o fază foarte avansată, în anumite zone ale țării, și în județul Caraș-Severin inițiativa aceasta de strângere de semnături pentru organizarea unui referendum debutează cu acest eveniment. Biserica este alături de această inițiativă, sprijină acest demers al societății civile și desigur în perioada următoare vom începe și noi prin propriile canale activitățile de ajutorare a Coaliției pentru Familie”, a subliniat părintele Mihai Ciucur, inspector social-misionar și de activități cu tineretul al Episcopiei Caransebeșului.
În cadrul conferinței au fost intervenții din partea auditoriului, persoane din diverse domenii de activitate, specialiști în respectivele domenii, care doresc să aducă experiența lor în folosul acestei asociații. La final au fost expuse câteva concluzii, arătându-se că familia are cea mai mare responsabilitate în formarea și educarea copilului și de aceea sunt necesare o responsabilizare și o implicare a tuturor factorilor educaționali, Școală, Biserică, precum și întreaga societate.
Întâlnirea de azi a însemnat un schimb util de experiență întrucât filiala noastră se află la început de drum și considerăm benefice astfel de întruniri pentru binele nostru ca popor creștin și pentru viitorul copiilor noștri”, a arătat prof. Maria Frențiu, președintele filialei APOR Caraș-Severin.
Asociația APOR s-a născut pentru apărarea orei de religie, dar nu s-a limitat doar la atât și de aceea a demarat o iniţiativă cetăţenească de revizuire a articolului 48 alin. (1) din Constituţie, în sensul următor: Familia se întemeiază pe căsătoria liber consimţită între un bărbat şi o femeie, pe egalitatea acestora, şi pe dreptul şi îndatorirea părinţilor de a asigura creşterea, educaţia şi instruirea copiilor.