„În vremea aceea, fiind întrebat Iisus de farisei când va veni Împărăția lui Dumnezeu, El le-a răspuns și a zis: Împărăția lui Dumnezeu nu va veni în chip văzut.
Şedinţa despre restaurarea bisericilor monument istoric din Episcopia Caransebeșului
Zilele trecute, la sediul Biroului de întocmire a proiectelor de finanțare din cadrul Episcopiei Caransebeșului, a avut loc o şedinţă de informare privind posibilitatea restaurării şi protejării bisericilor monument istoric de clasa B, din mediul urban, din cadrul Episcopiei Caransebeșului.
La invitația părintelui Olimpiu Silaghi, coordonatorul acestui birou din cadrul Eparhiei Caransebeșului, au participat preoții reprezentanți ai parohiilor urbane care deţin în proprietate imobile aparținând patrimoniului de interes local clasa B, dar şi clasa A de interes naţional, din mediul rural. În cadrul acestei şedinţe de lucru, a fost prezentată Măsura 5.1 - Conservarea, protejarea, promovarea şi dezvoltarea patrimoniului natural şi cultural, din cadrul Axei 5 a Programului Operaţional Regional 2014-2020. Prin intermediul acestei măsuri se pot realiza proiecte ce vizează restaurarea, conservarea, punerea în valoare și promovarea turistică a locașurilor de cult monumente istorice din cuprinsul arealului urban al Episcopiei Caransebeșului. Cunoașterea temeinică a legislației, a prioritizării necesităţilor fiecărui obiectiv ce urmează a aplica în cadrul acestei măsuri, reprezintă, alături de buna gospodărire şi administrare a bunurilor imobile ale parohiilor, un real atu în vederea accesării fondurilor nerambursabile necesare restaurării, conservării şi promovării locașurilor de cult ortodoxe ale Banatului de Munte.
Episcopia Caransebeșului îşi doreşte ca şi pe mai departe să vină în sprijinul tuturor preoţilor din cuprinsul eparhiei care îşi doresc să realizeze în parohiile încredinţate spre păstorire activităţi de punere în valoare atât a bunurilor imobile, cât şi a celor sacre.