„Zis-a Domnul pilda aceasta: Împărăția lui Dumnezeu este asemenea grăuntelui de muștar pe care, luându-l, un om l-a aruncat în grădina sa; și a crescut și s-a făcut copac, iar păsările cerului s-au
Sfântul Gheorghe, hramul Mănăstirii Feredeu din Deal
Înaltpreasfinţitul Părinte Timotei, Arhiepiscopul Aradului, s-a aflat în mijlocul obştii monahale de la Mănăstirea Feredeu în ziua de 23 aprilie, pentru a prăznui pe Sfântul Mare Mucenic Gheorghe, purtătorul de biruinţă, unul dintre ocrotitorii Mănăstirii Feredeu din Deal, Protopopiatul Lipova.
La această sărbătoare, pe lângă obştea monahală, au participat şi numeroşi pelerini din Podgoria Aradului. Sfânta Liturghie a fost săvârşită în Altarul de vară de către Chiriarhul Aradului, înconjurat de un sobor de preoţi şi diaconi. Anul acesta, sărbătoarea Sfântului Gheorghe a căzut în Duminica Sfântului Apostol Toma.
Cuvântul de învăţătură al chiriarhului a fost intitlulat `Icoana purtătorului de biruinţă”, adică a Sfântului Gheorghe (Fapte 5; I Cor. 3; Ioan 15 şi 20), cunoscută mai ales sub forma uciderii balaurului, simbol al răului, al diavolului şi al morţii care ameninţa viaţa locuitorilor din preajma izvoarelor, mai ales a celor tineri, cu lipsirea de apă. Duminica mărturisirii credinţei în Hristos Domnul Cel înviat de Sfântul Apostol Toma aminteşte anul acesta de unul dintre marii mărturisitori creştini. Acesta este cunoscut ca ostaş al lui Hristos, Împăratul nemuritor şi Dumnezeul nostru. Prin dragostea lui, Sfântul Gheorghe a luptat pentru triumful adevărului. `Mănăstirea Feredeu, aflată sub ocrotirea Sfântului Gheorghe şi a Sfântului Ilie, a căror viaţă cuprinde şi istorisiri despre puterea apei, are un izvor minunat, întăritor sufleteşte şi trupeşte în lupta pentru viaţa care urmăreşte dobândirea Împărăţiei cereşti”, a subliniat Înaltpreasfinţitul Părinte Timotei.
La finalul Sfintei Liturghii, Preacuviosul Părinte Arhimandrit Ilarion Tăucean, stareţul mănăstirii, a rostit un cuvânt de mulţumire adresat Înaltpreasfinţitului Părinte Arhiepiscop Timotei pentru prezenţa în mijlocul slujitorilor, pentru grija părintească pe care o manifestă pentru Mănăstirea Feredeu, şi preoţilor care au slujit şi tuturor pelerinilor prezenţi.