„Zis-a Domnul: Precum a fost în zilele lui Noe, tot așa va fi și în zilele Fiului Omului: mâncau, beau, se însurau, se măritau, până în ziua când a intrat Noe în corabie și a venit potopul și i-a nimicit
Sfântul Iosif cel Nou, prăznuit la el acasă
Ziua de pomenire a Sfântului Ierarh Iosif cel Nou a fost așteptată de viețuitorii Mănăstirii Partoș și de credincioșii apropiați ei cu multă emoție și nerăbdare, aducând în inimile tuturor belșug de binecuvântare și bucurie.
În seara zilei de 14 septembrie s‑a oficiat în prezența unui mare număr de credincioși, în biserica mare, slujba Vecerniei cu Litia, urmată de Utrenie și procesiunea cu icoana sfântului împrejurul celor două biserici. Mulți credincioși au zăbovit până târziu în noapte, rugându‑se la mormântul Sfântului Iosif. În dimineața zilei de 15 septembrie s‑a citit Acatistul Sfântului Iosif cel Nou și apoi a fost săvârșită Sfânta Liturghie de către un sobor de preoți, condus de părintele Simeon Stana, exarhul mănăstirilor din Arhiepiscopia Timișoarei, care a și rostit un bogat cuvânt de învățătură.
Sărbătoarea a fost înfrumusețată de prezența unei mulțimi de credincioși, îmbrăcați fiind în frumosul port popular. Programul zilei a fost încununat de procesiunea cu icoana și racla cu părticele din moaștele sfântului care se păstrează în Mănăstirea Partoș. Pe străzile satului și în jurul bisericilor, în sunetul clopotelor și acompaniați de cânturile Fanfarei Armatei din Timișoara, prezentă la acest eveniment, toți cei prezenți și‑au manifestat bucuria participării la praznicul de peste an al sfântului ocrotitor al Banatului, Iosif cel Nou, de la a cărui mutare în veșnicie se împlinesc 360 de ani. La impresionanta procesiune au luat parte și reprezentanți ai pompierilor din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență Banat și ai Stației de Pompieri Deta. La finalul programului, lângă Altarul de vară al mănăstirii, fanfara a încântat pe cei prezenți cu un deosebit program muzical din care nu au lipsit nici piese tradiționale românești.