„În vremea aceea a ales Domnul alți șaptezeci (și doi) de ucenici și i-a trimis câte doi, înaintea feței Sale, în fiecare cetate și loc unde Însuși avea să vină. Și zicea către ei: Secerișul este
Sfinţirea bisericii parohiale Pârvova
Sâmbătă, 15 iulie, cu câteva zile înaintea hramului Parohiei Pârvova din Protopopiatul Băile Herculane, județul Caraș-Severin, Preasfinţitul Părinte Lucian, Episcopul Caransebeşului, s-a aflat în mijlocul credincioşilor din această comunitate parohială şi a resfinţit locaşul de rugăciune.
Cu prilejul vizitei pastorale la Pârvova, chiriarhul Caransebeşului a resfinţit biserica parohială cu hramul „Sfântul Proroc Ilie Tesviteanul”, după care a săvârşit Sfânta Liturghie, înconjurat de un sobor de preoţi şi diaconi.
„Ne-am bucurat foarte mult să vedem cum în ultima perioadă părintele paroh, alături de credincioși, a lucrat la împodobirea și înfrumusețarea bisericii și a casei parohiale.
Credem că această parohie are un viitor sigur deoarece atât preotul, cât și credincioșii au dovedit că sunt atașați de locaşul de închinăciune şi de valorile Bisericii noastre dreptmăritoare. Avem aici un preot tânăr, un consiliu parohial dinamic, mulți tineri și copii, dintre care o parte s-au împărtășit cu Trupul și Sângele Domnului, și de aceea credem că această biserică înfrumusețată și sfințită astăzi va avea și o prezență numeroasă. Deşi într-o zi de sâmbătă, mulți credincioși și-au îndreptat pașii la sfânta biserică, participând cu multă luare aminte la slujbe. Îl rugăm pe Sfântul Proroc Ilie Tesviteanul să ocrotească pe mai departe preotul și credincioșii acestei parohii și să se roage pentru noi toți, mijlocind înaintea Tronului Preasfintei Treimi pentru mântuirea noastră”, a spus Preasfințitul Părinte Lucian în cuvântul său.
În cadrul Dumnezeieștii Liturghii, părintele paroh Iosif Buzangia a fost hirotesit de către chiriarh în treapta de sachelar, iar ctitorii şi binefăcătorii bisericii au primit din partea ierarhului Diploma de excelență „Sfântul Apostol și Evanghelist Luca”. La slujbă au participat reprezentanţi ai autorităţilor locale, precum şi numeroşi credincioşi, dintre care foarte mulţi copii şi tineri îmbrăcaţi în costume populare specifice zonei Văii Almăjului. Pentru că și la casa parohială s-au efectuat lucrări de amenajare și înfrumusețare, Părintele Episcop Lucian a sfințit-o după Sfânta Liturghie.
Localitatea Pârvova este atestată documentar în anul 1528, în sat existând o biserică de lemn. Biserica parohială cu hramul „Sfântul Proroc Ilie Tesviteanul” a fost construită în anul 1842 şi a fost târnosită de Mitropolitul Banatului Vasile Lăzărescu pe 6 septembrie 1959.