„În vremea aceea a ales Domnul alți șaptezeci (și doi) de ucenici și i-a trimis câte doi, înaintea feței Sale, în fiecare cetate și loc unde Însuși avea să vină. Și zicea către ei: Secerișul este
Slujiri la Duminica după Botezul Domnului
În Duminica după Botezul Domnului, Înaltpreasfințitul Părinte Ioan, Arhiepiscopul Timișoarei și Mitropolitul Banatului, a efectuat o vizită pastorală în Parohia Timișoara-Freidorf, Înaltpreasfințitul Părinte Timotei, Arhiepiscopul Aradului, a slujit în Parohia Arad-Centru, iar Preasfințitul Părinte Lucian, Episcopul Caransebeșului, a realizat vizite pastorale în cadrul eparhiei.
Înaltpreasfinţitul Părinte Ioan, Arhiepiscopul Timişoarei şi Mitropolitul Banatului, a fost prezent duminica aceasta în mijlocul credincioşilor din Parohia Timişoara-Freidorf, Protopopiatul Timişoara I. Aici, Înaltpreasfinţia Sa a fost întâmpinat de un sobor de preoţi şi diaconi, protos fiind părintele Ionel Popescu, vicar eparhial, precum şi de numeroşi enoriaşi ai parohiei. Chiriarhul a săvârşit Sfânta şi Dumnezeiasca Liturghie în biserica cu hramul „Pogorârea Sfântului Duh” ridicată în anul 1975. După slujbă, Mitropolitul Banatului a sfinţit lucrările de pictură şi restaurare realizate la sfântul locaş în anul ce a trecut. Cu acest prilej, Înaltpreasfinţitul Părinte Mitropolit Ioan i-a acordat preotului paroh Mircea Lăutaş distincţia de iconom stavrofor în semn de preţuire şi apreciere pentru strădania depusă în cei patruzeci de ani de slujire la Sfântul Altar spre Slava lui Dumnezeu şi folosul duhovnicesc al enoriaşilor încredinţaţi spre păstorire. În cuvântul de învățătură adresat la final credincioșilor, Înaltpreasfinția Sa a evidențiat învățăturile scripturistice desprinse din pericopa evanghelică duminicală de la Matei 4, 12-17, ce anunță începutul lucrării de propovăduire a Mântuitorului Iisus Hristos. Parohia Freidorf, de pe raza Protopopiatului Timişoara I, cuprinde 970 de familii cu 2.790 de credincioşi şi are ca slujitori pe pr. Mircea Lăutaş, pr. Ion Văran și pr. Mircea Roşoiu. Biserica parohială cu hramul „Pogorârea Sfântului Duh” a fost ridicată în anii 1975-1980, iar slujba de târnosire a acesteia a fost oficiată la 6 iulie 1980 de către vrednicul de pomenire Mitropolit Nicolae Corneanu şi Preasfinţitul Timotei Lugojeanul, Episcop- vicar al eparhiei, în prezent Arhiepiscop al Aradului. Pictura veche a sfântului locaş a fost realizată de prof. Ioan- Sulea Gorj, ajutat de pictorul Ioan Somesan.
În Duminica după Botezul Domnului, Înaltpreasfinţitul Părinte Timotei, Arhiepiscopul Aradului, a oficiat Sfânta Liturghie arhierească în biserica cu hramul „Adormirea Maicii Domnului”, a Parohiei Arad-Centru, înconjurat de soborul preoţilor şi diaconilor slujitori, în prezenţa unui mare număr de credincioşi. În cuvântul de învăţătură cu titlul „Evlavia creştină” (în baza citirilor scripturistice ale duminicii: Efeseni 4; Matei 4), adresat celor prezenţi, Înaltpreasfinţitul Timotei a vorbit despre încheierea zilelor de sărbătoare care au prilejuit şi un sincer bilanţ sufletesc, zile ce au dovedit măsura evlaviei credincioşilor faţă de păstrarea fără atingere a rânduielilor bisericeşti de totdeauna, ca şi a tezaurului datinilor poporului binecredincios. Citirile zilei, referindu-se la începutul propovăduirii Mântuitorului, având în vedere şi jertfa Sa pentru lume, îndeamnă la răspunsul continuu la chemarea evanghelică prin puterea sufletească a fiecăruia după darul său, de-a înfrunta orice sminteală pe calea împărtăşirii din lumina dumnezeiască dobândită, a arătat chiriarhul.
La încheierea slujbei, părintele Flavius Petcuţ, protopopul Aradului, a mulţumit chiriarhului, în numele preoţilor şi credincioşilor parohiei, pentru bucuria duhovnicească prilejuită şi pentru permanenta grijă părintească pe care Înaltpreasfinţia Sa o poartă faţă de această frumoasă biserică arădeană.