„În vremea aceea, fiind întrebat Iisus de farisei când va veni Împărăția lui Dumnezeu, El le-a răspuns și a zis: Împărăția lui Dumnezeu nu va veni în chip văzut.
Spectacol coral prepascal la Caransebeș și Reșița
În duhul cinstirii Crucii lui Hristos ca altar al jertfei și al Învierii, Episcopia Caransebeșului, cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte Episcop Lucian, continuă tradiția concertelor corale prepascale, desfășurată ca și în anii trecuți sub genericul „Crucii Tale ne închinăm, Hristoase!”. Concertul de anul acesta a fost prezentat atât la Caransebeș, cât și în municipiul Reșița, în săptămâna Floriilor. La Caransebeș, în Sala de festivități „Episcop Elie Miron Cristea” a Centrului eparhial, mai multe coruri au prezentat joi, 21 aprilie, cântări prepascale ce ne amintesc de primirea lui Hristos în viața noastră și de biruința vieții asupra morții prin Cruce.
Astfel că în deschidere a concertat grupul psaltic al elevilor seminariști de la Seminarul Teologic „Episcop Ioan Popasu” din Caransebeș, care au cuvântat prin cânt despre Taina Crucii. De asemenea, și Corul Catedralei Episcopale „Învierea Domnului” a transmis auditoriului, prin cântarea corală, importanța virtuților credinței, nădejdii și dragostei, pentru mântuirea noastră. La rândul său, Corul „Laudatio” al Episcopiei Caransebeșului, format din tineri teologi cu vocație pentru cele ale muzicii, a adus în fața celor prezenți, din tezaurul imnografic al Bisericii noastre, cântări corale ce ne vorbesc despre drumul nostru către Praznicul Praznicelor, adică spre Înviere.
„Dorim ca, prin exprimarea artistică din cânt, să aducem ofranda noastră pentru Patima Domnului, cea care prin Înviere este aducătoare de răscumpărare și vindecare. În acest an, declarat de Sfântul Sinod al Bisericii noastre Anul omagial al educației religioase a tineretului creștin ortodox, nădăjduim ca mesajul Crucii și al biruinței morții să zidească în primul rând pe cei tineri, să le fie imbold pentru o viață nouă, restaurată în Dumnezeu. În acest fel se va împlini și latura educativă a concertului nostru din vremea Postului Mare”, a subliniat părintele Daniel Alic, consilier cultural al Episcopiei Caransebeșului.
Cele trei formații corale care au încântat auditoriul cu pricesne și cântări bisericești prepascale l-au avut ca dirijor pe părintele profesor Gheorghe Tistu. De același spectacol prepascal s-au bucurat și reșițenii miercuri, 20 aprilie, când au venit în număr mare la Biserica „Schimbarea la Față” din cartierul Govândari, pentru a se hrăni duhovnicește spre zidirea sufletească, în aceste zile de profundă rugăciune până la Praznicul Învierii Domnului, alături de ei fiind și Preasfințitul Părinte Lucian.