„În vremea aceea, mergând Iisus pe cale, a zis cineva către El: Te voi însoți oriunde Te vei duce. Și i-a zis Iisus: Vulpile au vizuini și păsările cerului cuiburi; dar Fiul Omului nu are unde să-Și plece
Sunet de pian și vioară la Mănăstirea Vasiova
În Bocșa Vasiova, pe Valea Godinova, lângă drumul ce urcă spre Ocna de Fier, se află Mănăstirea „Sfântul Ilie” de la Izvor, locaș de rugăciune, dar și de multă bunătate și înțelepciune. Păstorită cu grijă și pricepere de maica stareță Varvara și de preotul duhovnic Ioan Petrică, această oază monahală atrage pelerini și credincioși din toate colțurile lumii.
Acest mirific loc este căutat atât pentru fumusețe, călătorul găsind aici un adevărat colț de rai, cât și pentru înțelepciunea și blândețea preotului profesor Ioan Petrică. Astfel că bocșenii plecați și așezați prin alte părți, de câte ori se întorc acasă, la Bocșa, își doresc să-și bucure sufletul în acest mic paradis, să se închine și să se roage în frumoasa mănăstire din Vasiova. Așa s-a întâmplat și săptămâna aceasta, când profesorul Constantin Tufan Stan, doctor în muzică și membru al Uniunii Compozitorilor și Muzicologilor din România, dar și cetățean de onoare al orașului Bocșa, a venit însoțit de câțiva tineri de excepție, elevi ai Școlii Gimnaziale de Muzică „Filaret Barbu” din Lugoj, și au cerut permisiunea să interpreteze câteva lucrări ale unor importanți compozitori, într-un modest concert instrumental. Într-o frumoasă după-amiază de mai, în preajma Zilei Europei și sub semnul sărbătorii Centenarului Marii Uniri, la Mănăstirea „Sfântul Ilie” din Vasiova s-au adunat oameni de cultură și credincioși iubitori de artă și frumos pentru a asculta nu doar rugăciunea rostită cu atâta smerenie de obștea monahală, ci și sunetul viorilor și al pianului, mânuite cu emoție și pricepere de câțiva copii minunați.
Ana Ilinca Pfeiffer (pian), Maia Buliga (pian), Antonia Pfeiffer (pian), Andrei Becheru (vioară), Bianca Georgescu (pian) și Radu Ciurel (vioară) sunt talentații interpreți care, timp de o oră, au încântat sufletul participanților cu acorduri din Chopin, Debussy, Fauré, Fritz Kreisler și Corina Kiss, încheind magistral cu Balada lui Ciprian Porumbescu. Și pentru că părintele Ioan se află în prag de ceas aniversar, tinerii l-au felicitat, interpretând la vioară tradiționalul „La mulți ani”. A fost o întâlnire de suflet, o întâmplare fericită pusă la cale de bocșeanul Constantin Tufan Stan, dornic să arate elevilor săi frumusețile locului său natal, cu sprijinul Bibliotecii Orășenești „Tata Oancea” și, evident, prin generozitatea pr. Ionel Petrică și a maicii Varvara, stareța Mănăstirii „Sfântul Ilie” de la Izvor.