„În vremea aceea a ales Domnul alți șaptezeci (și doi) de ucenici și i-a trimis câte doi, înaintea feței Sale, în fiecare cetate și loc unde Însuși avea să vină. Și zicea către ei: Secerișul este
Târnosirea bisericii din Sălbăgelu Nou
La Sălbăgelu Nou, din Protopopiatul Caransebeș, există o comunitate foarte mică de credincioși, dar care prin dragostea lor mare față de Dumnezeu și de Biserica Lui au reușit într-un timp foarte scurt să ridice un sfânt locaș de închinare. La sărbătoarea Înălțării Domnului, cei 54 de credincioși alături de părintele paroh Albai Iustin Petru Trandafir au trăit poate cea mai frumoasă zi din viața lor, deoarece munca depusă le-a fost încunu- nată prin sfinţirea bisericii de către Preasfințitul Părinte Lucian, Episcopul Caransebeșului.
La ceas de seară, ierarhul a săvârșit slujba de târnosire a bisericii cu hramurile „Înălțarea Domnului” și „Sfântul Ierarh Nicolae”.
La bucuria credincioșilor din Sălbăgelu Nou s-au alăturat și clerici împreună cu un grup de pelerini din Brașov, dar și din alte părți ale țării, precum și autorități locale. Pentru munca depusă în slujba bisericii lui Hristos părintele paroh a fost hirotesit de către Preasfințitul Lucian iconom stavrofor. De asemenea, ctitorilor și tuturor celor care s-au implicat în ridicarea bisericii ierarhul le-a oferit Diploma de excelență „Sfântul Apostol și Evanghelist Luca”.
„Ne-am bucurat foarte mult că în trei ani această comunitate de credincioși a reușit să ridice aici, unde niciodată nu a fost o biserică ortodoxă, o preafrumoasă casă a lui Dumnezeu, unde să se adune în fiecare duminică și sărbătoare. Îi mulțumim lui Dumnezeu, căci într-adevăr a făcut o minune cu noi și în mod special cu acești buni, darnici și jertfelnici credincioși români și ucraineni din acest sat uitat poate de oameni, dar întotdeauna cercetat și binecuvântat de Dumnezeu. Iată, în Anul comemorativ al apărătorilor Ortodoxiei în timpul regimului comunist, perioadă când s-au demolat foarte multe biserici, astăzi, în sate mici și defavorizate se construiesc biserici. Suntem împreună români, ucraineni, sârbi și alte naționalități, trăim în liniște și dragoste în Țara Banatului și ne rugăm în biserica întemeiată de Mântuitorul Iisus Hristos, biserica una, sfântă, sobornicească și apostolească”, a subliniat Preasfințitul Părinte Lucian.
Parohia Sălbăgelu Nou numără 16 familii cu 54 de credincioşi, aici locuind o comunitate de ucraineni ortodocşi, care multă vreme nu a avut un locaş de cult. Din anul 2010, serviciile religioase se oficiază de părintele Albai Iustin Petru Trandafir în paraclisul cu hramul „Sfântul Ierarh Nicolae”, din cadrul școlii din localitate. Piatra de temelie la biserica care a fost sfințită de praznicul Înălțării Domnului a fost pusă de Preasfințitul Părinte Lucian, la sărbătoarea Bunei Vestiri pe stil vechi în anul 2014.