„În vremea aceea, fiind întrebat Iisus de farisei când va veni Împărăția lui Dumnezeu, El le-a răspuns și a zis: Împărăția lui Dumnezeu nu va veni în chip văzut.
Tineri și copii prezenți la Festivalul internațional „Porțile poeziei” Caraș-Severin
Zilele trecute s-a desfășurat cea de-a șasea ediție a Festivalului internațional de poezie „Porțile poeziei” în Caraș-Severin, eveniment organizat și în acest an de Direcția Județeană pentru Cultură Caraș-Severin, în colaborare cu mai multe instituții de cultură din județ. Printre partenerii festivalului s-a numărat, ca în fiecare an, Episcopia Caransebeșului, precum și două organizații de tineret care funcționează pe lângă două parohii, respectiv Centrul de Tineret „Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil” Moniom și Centrul „Sfânta Mare Muceniță Ecaterina” din Oravița.
În prima zi a festivalului, după deschiderea evenimentului, care a avut loc în sala de festivități a Consiliului județean, în prezența reprezentanților instituțiilor județene și locale partenere, Palatul Cultural din municipiul Reșița a găzduit un meeting internațional de poezie. În cadrul acestui eveniment au urcat pe scenă toți poeții prezenți la festival și au recitat din creația proprie, fiecare primind în dar câte o icoană din partea copiilor și a tinerilor de la Centrul de tineret Moniom. De asemenea, în cadrul momentelor artistice prezentate, pe scenă a urcat și Corul de copii „Pui de cerb” al Centrului de tineret Moniom, care a încântat numeroasa asistență cu un buchet de cântece ale copilăriei.
Un alt moment important din cadrul festivalului a avut loc la Mănăstirea Călugăra, unde, cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte Lucian, a fost prezentă și o delegație a Episcopiei Caransebeșului, condusă de părintele Daniel Alic, consilier cultural, alături de coordonatorul Departamentului de tineret, părintele Mihai Ciucur. În deschidere, Corul „Ethos” al Episcopiei Caransebeșului a interpretat un buchet de cântece specifice perioadei, după care grupul reunit de copii și tineri de la centrele de tineret din Oravița și Moniom au prezentat un program de poezii și cântece tradiționale românești.
Festivalul internațional „Porțile poeziei” a reunit și în acest an poeți importanți sosiți din 17 țări de pe tot cuprinsul Europei, veniți să participe la cel mai important festival de profil care se desfășoară în județul Caraș-Severin.