„După plecarea magilor, iată îngerul Domnului se arătă în vis lui Iosif, zicând: Scoală-te, ia Pruncul şi pe Mama Sa, fugi în Egipt şi stai acolo până ce-ţi voi spune, fiindcă Irod va căuta Pruncul ca
Tinerii Parohiei Crocna în pelerinaj la București
Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Timotei, Arhiepiscopul Aradului, tinerii Parohiei Crocna – Protopopiatul Sebiș, sub îndrumarea preotului paroh Florin Bej, s-au închinat zilele trecute în câteva din cele mai cunoscute locașuri sfinte din București. Cuprinși de dorul de a cunoaște locașurile sfinte ale Capitalei și de a zăbovi, măcar și pentru câteva clipe, în locurile în care moaștele sfinților străjuiesc, tinerii au pornit într-o fascinantă călătorie cu avionul. În cuprinsul celor două zile tinerii au călcat pragul bătătorit de evlavia creștinilor al multor biserici și mănăstiri, între care amintim: Catedrala Patriarhală, Catedrala „Sfântul Spiridon”-Nou – Paraclis Patriarhal, Mănăstirea Antim – Paraclis Patriarhal, Biserica „Sfântul Gheorghe”-Nou – ultima ctitorie a Sfântului Constantin Brâncoveanu, Catedrala Mântuirii Neamului.
O întâlnire de suflet a tinerilor pelerini avut loc la Mănăstirea Stavropoleos, o bijuterie a Ortodoxiei românești, unde cu o căldură ieșită din tiparele lumii cotidiene ghidul mănăstirii a prezentat muzeul și colecția impresionantă adunată de părinții slujitori în decursul anilor.
Pelerinajul la locașurile sfinte ale Capitalei, în strânsă legătură cu „Anul omagial al sfintelor icoane, al iconarilor şi al pictorilor bisericeşti şi Anul comemorativ Iustinian Patriarhul şi al apărătorilor Ortodoxiei în timpul comunismului în Patriarhia Română”, a avut ca punct central Mănăstirea Radu Vodă. Preotul Florin Bej a slujit la Sfânta Liturghie, întrucât sfânta mănăstire adăpostește mormântul celui de-al treilea Patriarh al Bisericii Ortodoxe Române, Iustinian Marina. În stânga pronaosului bisericii mănăstirii se află mormântul Patriarhului Iustinian, care amintește de sacrificiul pe care acesta l-a făcut pregătindu-și mormântul aici pentru a se asigura de faptul că biserica sa iubită va fi păstrată în timpul perioadei comuniste și că nu va fi afectată în nici un fel, întrucât prezența mormântului său ar împiedica aceasta. Un sacrificiu pe care mănăstirea, credincioșii, dar mai ales Dumnezeu nu l-au uitat, făcând din această mănăstire un colț de rai, căci spre locul acesta Dumnezeu cu adevărat a privit, așa cum atât de frumos stau mărturie cuvintele încrustate pe troița de lemn de la intrarea mănăstirii: „Sus locuieşti şi spre cele de jos priveşti”.