„În vremea aceea a intrat Iisus în Capernaum. Iar sluga unui sutaș, care era la el în cinste, fiind bolnavă, trăgea să moară. Și, auzind despre Iisus, a trimis la El bătrâni ai iudeilor, rugându-L să
Trei cruci pentru noua biserică din Parohia Măureni
După 13 ani de osteneală, de când s-a pus piatra de temelie a bisericii cu hramul „Înălțarea Domnului” din Parohia Măureni, Protopopiatul Reșița, credincioșii acestei comunități, împreună cu preotul lor, au trăit momente de bucurie în după-amiaza zilei de marți, 25 aprilie, când au fost sfințite cele trei cruci ce vor fi montate pe turlele locașului de închinăciune.
Preasfințitul Părinte Lucian, Episcopul Caransebeșului, a oficiat slujba de sfințire a crucilor, înconjurat de un sobor de preoți și diaconi, în prezența autorităților locale și a numeroși credincioși. „Dumnezeu a rânduit ca în Săptămâna Credinței și Culturii în Caraș-Severin să avem, pe lângă manifestările spirituale, culturale și artistice, două evenimente care s-au adăugat la bucuria Învierii în această săptămână cu totul specială.
În Duminica Tomii, în urmă cu două zile, am sfințit împreună cu alți trei frați arhierei clopotele Bisericii «Sfântul Dimitrie» din Caransebeș, iar aici, la Măureni, în extremitatea vestică a episcopiei noastre, sfințim în această zi binecuvântată trei cruci, care vor străjui biserica pe care o putem numi catedrala de la poarta frumoasă a istoricei Episcopii a Caransebeșului. Trei cruci au fost binecuvântate aici, cruci care vor împodobi cele trei turle ale bisericii ce așteaptă de o vreme bună Pogorârea Sfântului Duh, adică târnosirea”, a subliniat Preasfințitul Părinte Lucian. Credincioșii ortodocşi din Parohia Măureni nu au avut până acum biserică.
Sfântul locaș se află în construcție și respectă arhitectura Catedralei Episcopale „Învierea Domnului” și „Sfântul Proroc Ilie Tesviteanul” din Caransebeș. Piatra de temelie a fost pusă în data de 6 decembrie a anului 2004. Sfintele slujbe sunt oficiate în prezent într-o capelă amenajată lângă biserica cea nouă.