„În vremea aceea a ales Domnul alți șaptezeci (și doi) de ucenici și i-a trimis câte doi, înaintea feței Sale, în fiecare cetate și loc unde Însuși avea să vină. Și zicea către ei: Secerișul este
Un mărțișor pentru copiii cu dizabilități din Timișoara
Există o frumoasă tradiție ca, spre finalul lunii februarie, tinerii grupului catehetic „Preot Ioan Imbroane” al Parohiei Timișoara-Iosefin să se reîntâlnească în atelierul de creații din incinta Centrului de zi pentru copiii cu dizabilități „Podul Lung” din Timișoara, pentru a confecționa diferite ornamente specifice primăverii.
Întrucât urmează o perioadă dedicată în mod special mamelor, doamnelor și domnișoarelor, sub îndrumarea personalului din cadrul centrului, grupul de tineri a confecționat mărțișoare și brățări. În prima duminică din Sfântul și Marele Post, când este necesară manifestarea credinței prin fapte de milostenie creștină, toate obiectele confecționate au fost expuse în pridvorul bisericii Parohiei Timișoara-Iosefin, de unde cei doritori au putut achiziționa, ajutând astfel copiii cu dizabilități aflați în evidența centrului. Fondurile strânse vor fi donate centrului, care, prin serviciile de zi, asigură menţinerea, refacerea şi dezvoltarea capacităţilor copilului şi ale părinţilor săi pentru depăşirea situaţiilor care ar putea determina separarea copilului de familia sa.
Pe parcursul anului, tinerii acestui grup catehetic se implică în diverse și multiple activități de voluntariat atât în spațiul eclesial, cât și la cantina socială a parohiei, concretizându-și, nu de puține ori, această activitate de interes public, din proprie inițiativă, în folosul altora, fără să primească vreo contraprestație, voluntariatul fiind însușirea sine qua non a acestor tineri filantropi.
Centrul de zi pentru copii cu dizabilități „Podul Lung” din Timișoara a luat fiinţă în anul 1992, la iniţiativa familiilor copiilor cu handicap, reuniţi sub egida Societăţii Române „Speranţa”, cu sprijinul WACR Olanda, „Lebenshilfe” Salzburg, „Hilfe fur Kinder” şi Crucea Roșie Daneză. Din 1993 centrul a fost preluat de Inspectoratul de Stat Teritorial pentru Persoane cu Handicap Timiş, iar începând cu anul 2000 este finanţat de către Consiliul Local al Municipiului Timişoara. Din 2006, Centrul de zi pentru copii cu dizabilităţi „Podul Lung” face parte din organigrama Direcţiei de Asistenţă Socială Comunitară. Centrul are ca scop/misiune prevenirea abandonului şi a instituţionalizării copiilor cu dizabilități, prin asigurarea, pe timpul zilei, a unor activităţi de îngrijire, educaţie, abilitare-reabilitare, recreere-socializare, consiliere, dezvoltare a deprinderilor de viaţă independentă, orientare şcolară şi profesională pentru copii, cât şi a unor activităti de sprijin, consiliere, educare pentru părinţi sau reprezentanţii legali, precum şi pentru alte persoane care au în îngrijire copii.