„În vremea aceea, mergând Iisus pe cale, a zis cineva către El: Te voi însoți oriunde Te vei duce. Și i-a zis Iisus: Vulpile au vizuini și păsările cerului cuiburi; dar Fiul Omului nu are unde să-Și plece
Un nou început pentru o familie cu 4 copii
Miercuri, 3 mai, Înaltpreasfințitul Părinte Ioan, Arhiepiscopul Timișoarei și Mitropolitul Banatului, a fost prezent în mijlocul comunității din Parohia Beregsău Mare, unde a fost săvârșită slujba de sfințire a unei noi case, ce va fi donată unei familii nevoiașe cu patru copii din localitate.
La mai puțin de 20 de kilometri de Timișoara, se află localitatea Beregsău Mare, acolo unde trăiește familia Lupescu, o familie cu patru copii aflată la limita existenței. Cu numai o săptămână în urmă, pereții casei aflate pe Strada a 7-a din localitate au cedat, iar familia a rămas în imposibilitatea de a locui. Aflând de la un vecin despre situația tragică prin care trece această familie cu două fete de grădiniță și doi băieți minori, Înaltpreasfințitul Părinte Ioan a intervenit imediat, gândindu-se să le ofere un acoperiș deasupra capului. De la gând la faptă a fost doar un pas și, în mai puțin de o săptămână de la aflarea veștii, s-a înălțat o casă cu trei camere și dependințe pentru această familie.
În acest context, Chiriarhul Banatului alături de alți binefăcători bănățeni s-au alăturat demersului social-filantropic al Arhiepiscopiei Timișoarei și au ajutat cu materiale și resurse umane, zidari, electricieni, instalatori. Urmare a finalizării construcției, în prezența Părintelui Mitropolit Ioan, cu ocazia praznicului Sfântului Irodion de la Lainici a avut loc sfințirea noii case. Slujba de sfințire a fost oficiată de părintele Cristian Pavel, consilier la Sectorul social al eparhiei. Au mai fost prezenți membrii familiei Lupescu, vecini și binefăcători.
„Sărăcia este o importantă sursă de degradare socială. Din cauza situației atât de grele existente a acestor oameni, familia a fost pe punctul de a se destrăma. Când s-a început această lucrare de construcție, a fost și semnul de reîntregire a familiei. Iată ce înseamnă a face bine. Binele radiază în multe direcții și se multiplică. Casa aceasta nu este un palat, ci este un minim de decență pentru această familie, și nădăjduiesc că s-a pus nu numai temelia acestei case, dar și baza acestei familii cu patru copii, care de acum înainte sunt și ei, cum se spune aici la țară, în rândul lumii” a precizat Înaltpreasfințitul Părinte Mitropolit Ioan.
După încheierea momentului religios, Mitropolitul Banatului a oferit cheile casei, dar și icoana Pantanassa, pentru ca Maica Domnului să fie ocrotitoarea familiei ce va locui în noua casă.
Cu lacrimi în ochi, Cristian Petru Lupescu, tată a patru copii, a mulțumit Înaltpreasfințitului și tuturor miluitorilor săi, pentru că de acum înainte copiii săi vor putea să ducă un trăi decent și să-și continue cursurile de la grădiniță și de la școla din Beregsău Mare. În acest sens, în actul de donație se va stipula o clauză prin care timp de zece ani această casă nu poate fi înstrăinată.
„Acești oameni aveau nevoie de intervenție imediată, și din fericire, noi ca Biserică, avem acest tip de reacție. Această libertate este și un semn al vocației, dar și un semn al preocupării noastre pentru surorile și frații aflați în suferință. Părintele nostru Mitropolit Ioan ne-a învățat pe toți o nouă dimensiune a milostivirii, și fără a încălca nici o regulă, a arătat că acest bine se poate face dincolo de orice standard”, a precizat pr. Cristian Pavel, consilier la Sectorul social al Arhiepiscopiei Timișoarei.
Demersul de întrajutorare din eparhie continuă în Parohia Gottlob, unde o familie cu grave probleme de sănătate, ce locuiește într-un bordei, în condiții greu de imaginat, se va bucura de ajutorul Înaltpreasfințitului Părinte Mitropolit Ioan.