„În vremea aceea, fiind întrebat Iisus de farisei când va veni Împărăția lui Dumnezeu, El le-a răspuns și a zis: Împărăția lui Dumnezeu nu va veni în chip văzut.
Unirea Bucovinei cu România aniversată la Sângeorge, județul Timiș
Miercuri, 28 noiembrie, s-au împlinit 100 de ani de la Unirea Bucovinei cu România. Pentru a aniversa acest eveniment în biserica cu hramul „Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil” din localitatea Sângeorge, filie a Parohiei Birda, jud. Timiș, a fost realizat un program religios-patriotic, pregătit și prezentat de preșcolarii și elevii de la Grădinița cu Program Normal și Școala Primară din localitate în coordonarea dnelor prof. Mioara Miron și Ștefania Cercega.
Aniversarea a debutat cu slujba de Te Deum și o rugăciune de pomenire a luptătorilor pentru unire. Au fost amintiți cu acest prilej Mitropolitul Vladimir Repta, Iancu Flondor, Sextil Pușcariu, profesorii de teologie Teodor Tarnavschi, Juvenal Ștefanelli, Isidor Onciul, Eusebiu Popocici, Dimitrie Dan, preoții Iraclie Porumbescu și Simion Florea Marian.
La otpustul slujbei religioase, părintele Valentin Bugariu, parohul locului, a susținut cateheza cu tema: „100 de ani de la Unirea Bucovinei cu România. Contribuția Bisericii”.
Copiii au recitat poezii și au interpretat cântece patriotice. Între versurile recitate amintim Moștenirea de Otilia Cazimir, Românașul de Vali Iurașcu și La Bucovina de Mihai Eminescu, iar între cântece, „Frați români din lumea întreagă” al îndrăgitei interprete Mariana Deac.
Elevii îndrumați de prof. Mioara Miron au pregătit și o planșă tematică, „Bucovina la 100 de ani”. Planșa a constituit suportul ilustrativ al catehezei. Bucuria sărbătorii, entuziasmul copiilor îmbrăcați în costume naționale și darurile realizate de către aceștia pentru acest eveniment, pancartele tricolore, au dat sărbătorii o culoare aparte.