În vremea aceea a intrat Iisus într-un sat, iar o femeie cu numele Marta L-a primit în casa ei. Şi ea avea o soră ce se numea Maria, care, aşezându-se la picioarele Domnului, asculta cuvintele Lui. Iar Marta se
Unirea Principatelor sărbătorită de arădeni
Împlinirea, la 24 ianuarie, a 157 de ani de la Unirea Principatelor a fost marcată și în municipiul Arad prin manifestări comemorative la care Arhiepiscopia Aradului a fost reprezentată prin Întâistătătorul său, Înaltpreasfinţitul Părinte Arhiepiscop Timotei. Astfel, în dimineața zilei, pe platoul din fața palatului administrativ s-a desfășurat ceremonialul militar și religios la care au participat oficialități civile și reprezentanți ai armatei, cetățeni din municipiu. Înaltpreasfințitul Timotei, înconjurat de un sobor de preoți, a oficiat slujba de Te Deum și a rostit o alocuțiune în care a subliniat însemnătatea zilei naţionale a Unirii Principatelor Române pentru istoria şi viaţa poporului nostru şi urcarea continuă a prestigiului ţării prin evenimentele ce le-a prilejuit. La acestea se adaugă strădaniile tuturor cetăţenilor de a păstra şi spori făuririle înaintaşilor. Muzeograful Bogdan Ivaşcu le-a vorbit celor prezenţi despre semnificaţia zilei de 24 ianuarie, după care cei prezenţi pe platoul din faţa Palatului Administrativ s-au prins într-o Horă a Unirii. Alături de aceştia, au conferit momentului o atmosferă de sărbătoare copiii de la Ansamblul popular „Mărţişorul” al Şcolii Gimnaziale „Aurel Vlaicu” din municipiul Arad.
La fel ca românii din întreaga țară, și locuitorii din Chișoda, anul acesta, în data de 24 ianuarie, s-au putut bucura deopotrivă de unirea omului cu Dumnezeu prin participarea la slujba de la biserica parohială, dar și de prima unire a românilor de la 1859. A fost o bucurie a unității sufletului și a neamului românesc. Astfel că după săvârșirea Sfintei Liturghii, credincioșii au dorit să își reamintească de înaintașii lor și de fapta lor măreață. Și pentru că un asemenea moment a stârnit patriotismul din sufletele chișozenilor, aceștia au dansat Hora Unirii în curtea bisericii lor. Un semn că și astăzi neamul românesc se află în sânul lui Dumnezeu.