„În vremea aceea, mergând Iisus pe cale, a zis cineva către El: Te voi însoți oriunde Te vei duce. Și i-a zis Iisus: Vulpile au vizuini și păsările cerului cuiburi; dar Fiul Omului nu are unde să-Și plece
Vacanță pentru copii din comuna Iablanița, judeţul Caraş Severin
Peste 30 de copii din cele trei sate aparținătoare comunei Iablanița – Petnic, Globu Craiovei și Iablanița – iau parte, în aceste zile, la activități educative, duhovnicești, cultural-artistice și de divertisment în cadrul programului tematic „Tabăra din Inima Satului”, organizat de Episcopia Caransebeșului, alături de mai mulți parteneri locali.
Participă copii și tineri cu vârste între 8 și 18 ani care sunt beneficiarii taberei de vară găzduite de comuna Iablanița, prin grija Episcopiei Caransebeșului, alături de partenerii locali: Primăria Iablanița, școala din localitate, precum și parohiile din cele trei sate ale comunei.
Tabăra a fost deschisă marți 2 iulie printr-o slujbă de Te-Deum săvârșită de pr. Mihai Ciucur – coordonatorul programului „Tabăra din Inima Satului” alături de protopopul Iosif Frenț și parohii din cele trei sate componente ale comunei Iablanița. La final, au luat cuvântul protopopul Iosif Frenţ, care a urat bun venit echipei de voluntari și formatori, primarul comunei Iablanița și pr. Mihai Ciucur – cel care a transmis și cuvântul de binecuvântare al Preasfințitului Părinte Lucian, Episcopul Caransebeşului.
Prima zi a taberei a oferit, pe lângă activitățile de intercunoaștere și prezentare, posibilitatea copiilor de a participa la primele ateliere tematice, care au vizat probleme specifice cu care se confruntă adolescenții din prezent. „În toate taberele din cadrul programului
La orele serii, participanții au avut ocazia să adreseze întrebări coordonatorului programului „Tabăra din Inima Satului”. Pe parcursul următoarelor zile, copiii și tinerii iau parte la ateliere artistice, jocuri și concursuri, seri tematice, precum și la o excursie la obiective turistice și religioase din vecinătate.
Tabăra de la Iablanița este organizată cu ajutorul unei echipe de voluntari proveniți din mai multe zone ale județului, alături de cadre didactice din localitate, coordonați de Anita Radics și Alexandru Vuc, de la Asociația Tinerilor Ortodocși din Banatul de Munte, conform Episcopiei Caransebeşului.