„În vremea aceea a ales Domnul alți șaptezeci (și doi) de ucenici și i-a trimis câte doi, înaintea feței Sale, în fiecare cetate și loc unde Însuși avea să vină. Și zicea către ei: Secerișul este
Vernisajul „100 România Art”, la Timișoara
Centrul de Cultură și Artă al județului Timiș a participat joi, 26 iulie, la sărbătoarea județului Timiș printr-o expoziție de artă plastică, intitulată „100 România Art”, la Bastionul Theresia, susținută de doi artiști consacrați: dr. Lucia Kolla Stoica și dr. Marius Bacriu, profesori ai Școlii de Arte din Timișoara.
Picturile prof. Lucia Stoica dezvăluie o sensibilitate artistică deosebită, iar cromatica dezvăluie contururi și forme în care spectatorul își caută perspectivele. Sculpturile prof. Marius Bacriu sintetizează în fibra materialului motive fundamentale cum ar fi: crucea, aripa, pasărea sau cubul, iar migala și atenția spre detaliu ale artistului desăvârșesc imaginea. „Celebrăm 100 de ani de sensibilitate artistică românească în care simboluri ancestrale sunt transmise într-un limbaj artistic contemporan. Celebrăm ziua județului, printr-o serie de evenimente, coordonate de către Consiliul Județean Timiș, intitulate «Zilele porților deschise». Astfel, județul Timiș sărbătorește la data de 28 iulie instaurarea primei administrații publice românești în 1919 - avându-l ca prefect pe dr. Aurel Cosma”, este mesajul Centrului de Cultură și Artă al județului Timiș.
Expoziția „100 România Art” de la Bastionul Theresia va fi deschisă până la sfârșitul lunii iulie.
În 28 iulie 1919 a fost instaurată administraţia românească în judeţul Timiş. Atunci, dr. Aurel Cosma a fost instalat în funcţia de prefect, preluând administraţia în numele statului român în judeţul Timiş, Timişoara şi în zona din fostul comitat Torontal, care a revenit României prin hotărârile Conferinţei de Pace de la Paris.