„În vremea aceea a ales Domnul alți șaptezeci (și doi) de ucenici și i-a trimis câte doi, înaintea feței Sale, în fiecare cetate și loc unde Însuși avea să vină. Și zicea către ei: Secerișul este
Vizită frățească în Episcopia Caransebeșului
În perioada 30 septembrie - 4 octombrie, o delegație din Muntenegru, condusă de Preasfințitul Părinte Ioanichie, Episcop de Budimlja-Nikšić, Patriarhia Serbiei, a efectuat o vizită frățească în Episcopia Caransebeșului. În contextul împlinirii a 150 de ani de la înființarea Episcopiei Ortodoxe a Caransebeșului, Preasfințitul Părinte Ioanichie a participat la o serie de manifestări spiritual-culturale.
Programul a început în ajunul sărbătorii Acoperământul Maicii Domnului, miercuri, 30 septembrie, când, la Catedrala Episcopală din Caransebeș, Preasfințitul Părinte Ioanichie a adus și o părticică din moaștele Sfântului Apostol și Evanghelist Luca de la Mănăstirea Kosijerevo, din eparhia Preasfinției Sale. Sfintele moaște au fost depuse spre închinare în sfântul locaș, după care s-au săvârșit o slujbă de Te Deum și un Polihroniu în cinstea celor doi ierarhi și a tuturor clericilor și credincioșilor prezenți. În continuare s-au oficiat slujba Privegherii și Acatistul Acoperământului Maicii Domnului.
La eveniment au participat și elevii seminariști de la Seminarul Teologic „Episcop Ioan Popasu” din Caransebeș, precum și studenții de la Secția de teologie. Numeroşi copii și tineri au fost prezenți, de asemenea, aceștia fiind îmbrăcați în haine populare specifice zonelor lor.
După ce la praznicul Acoperământul Maicii Domnului ierarhii au săvârșit Sfânta Liturghie la Mănăstirea Călugăra, în cursul serii au vizitat cele două biserici istorice din Oravița, precum și Teatrul istoric (cel mai vechi teatru din România).
Vineri, programul a continuat cu vizitarea celor trei mănăstiri sârbești de pe Clisura Dunării - Cusici, Zlatița și Baziaș. Pe lângă PS Părinte Lucian și PS Părinte Ioanichie, în această zi a fost prezent și Preasfințitul Părinte Lukian, Episcop ortodox sârb de Budapesta și administrator al Eparhiei de Timișoara. La fiecare mănăstire, delegația a fost întâmpinată de către viețuitorii și credincioșii așezămintelor monahale, foarte mulți dintre ei îmbrăcați în haine populare specifice portului sârbesc. Preasfințitul Părinte Lucian a oferit fiecărui așezământ monahal câte un album cu obiectivele de patrimoniu din Banatul de Munte. Vizita s-a încheiat duminică cu o conferință susținută de PS Ioanichie în Sala de festivități „Episcop Elie Miron Cristea” a Episcopiei Caransebeșului.