„În vremea aceea, mergând Iisus pe cale, a zis cineva către El: Te voi însoți oriunde Te vei duce. Și i-a zis Iisus: Vulpile au vizuini și păsările cerului cuiburi; dar Fiul Omului nu are unde să-Și plece
Vizită pastorală în parohia ucraineană din Timișoara
În după-amiaza zilei de 11 septembrie 2016 a avut loc la parohia ucraineană din Timișoara sfințirea crucilor ce au fost așezate pe turlele bisericii cu hramul „Adormirea Maicii Domnului”.
Din încredințarea Preafericitului Părinte Patriarh Daniel, slujba de sfințire a crucilor a fost oficiată de către Înaltpreasfințitul Părinte Ioan, Mitropolitul Banatului, în foișorul de vară al parohiei, înconjurat de un sobor de preoți și diaconi de la parohiile ucrainene din județul Timiș, dar și din parohiile Arhiepiscopiei Timișoarei.
Înaltpreasfințitul Părinte Mitropolit Ioan a fost întâmpinat de către pr. protopop Ilie Albiciuc, din cadrul Protopopiatului Ortodox Ucrainean din Lugoj, de pr. Cristian Popovici, parohul bisericii, și de alți preoți invitați. La eveniment au fost prezenți invitați, oficialități, precum și numeroși credincioși ucraineni, români, polonezi, sârbi, care cercetează cu evlavie acest sfânt locaș.
După sfințirea crucilor, pr. paroh Cristian Popovici a mulțumit Înaltpreasfinției Sale pentru dragostea pe care o arată de fiecare dată comunității ucrainene din Timișoara și a dăruit chiriarhului Banatului o icoană cu Maica Domnului.
Parohia ortodoxă ucraineană „Adormirea Maicii Domnului” din Timişoara a fost înfiinţată în 10 decembrie 2001. La 24 februarie 2004, parohia a primit un teren din partea Primăriei Timișoara pentru zidirea unei biserici și a casei parohiale. Prin implicarea pr. paroh Cristian Popovici a fost ridicată o biserică de lemn, situată pe strada Mareșal Alexandru Averescu (fosta Lidia) nr. 3C din Timişoara, iar la data de 25 septembrie 2005 a fost sfințită de către Preasfințitul Lucian, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Timișoarei, actualmente Episcopul Caransebeșului, biserică în care se slujește și astăzi. Din nevoi pastorale, la 29 aprilie 2010 se începe zidirea noii biserici, mai mari, din cărămidă și cu clopotniță în fața bisericii, care respectă stilul arhitectural slav. În acest moment biserica este ridicată la roșu, are cruce pe turla centrală și urmează a se finaliza lucrările la acoperiș.